Суспільство (відео)

Лояльно до людей і суворо з порушниками: перші кроки нового начальника «Муніципальної варти» (Відео)

7 березня 2023 року під час загальноміської наради було представлено нового начальника КП «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради – Олексія Мисенка. Про перші кроки на новій посаді та подальші плани задля забезпечення благоустрою міста ЧЕline дізнався з перших вуст – під час інтерв’ю з очільником «Муніципальної варти» Чернігова.

«Провели ми аналіз оформлених працівників, які працюють у нашому місці. На сьогодні кількість офіційно оформлених дуже мала – із 12 тисяч зареєстрованих ФОПів приблизно 800 найманих працівників. Тому ми створили робочу групу спільно з управлінням фінансів ЧМР, туди входить «Муніципальна варта», і зараз відбуваються рейди по місту Чернігову профілактичного напряму. На сьогодні ми провели аналіз своєї роботи за березень відносно цього напряму. Результати є, вони невеликі, але вони є. Якщо брати січень, то в нас найманих працівників було зареєстровано близько 10; лютий – у середньому десь 32; а в березні ми маємо результат – 157 співробітників ФОПи оформили і, відповідно, сплачують податки до місцевого бюджету», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Також одним із питань, над яким розпочали активну роботу, став несанкціонований продаж алкоголю.

«Під час профілактичних рейдів ми звертаємо увагу на наявність ліцензії у підприємців, які займаються продажем алкогольної продукції. Протягом березня ми виявили п’ять торговельних точок, у яких нема ліцензії на продукцію. Відповідно, ми склали адміністративні протоколи. Продукція вилучена. Орієнтовно продукції за березень вилучено на орієнтовно 250 тисяч гривень», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Стихійна торгівля – ще одна проблема, яку можна спостерігати на вулицях Чернігова. Її вирішення також стало одним із напрямів роботи нового керівника «Муніципальної варти».

«Намагаємося роз’яснити громадянам, де можна проводити стихійну торгівлю, а де не можна. У нас у Чернігові на сьогодні є три ярмаркові зони, де є можливість продавати продукти власного виробництва. Це «Ремзавод», біля АТБ; вихід із підземного переходу на Шерстянку; також на розі вулиці Дніпровської, там є таке місце», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

«Лояльно до людей і суворо з порушниками», – так свою роботу окреслює Олексій Мисенко. Головні постулати нового очільника «Муніципальної варти» – запобігати порушенням і заохочувати містян до роботи прозоро та чесно.

«Я коли прийшов, то сказав, що не вони працюватимуть, а ми працюватимемо. Я показую на своєму прикладі. Виїжджаю з ними на рейди, спілкуюся з людьми і в такому ритмі ми працюємо.  Ми всі знаємо, що у нас тут відбулося, ми це всі пережили. Тому коли приносять мені підписувати адміністративний протокол, то я це дуже болісно сприймаю. Я не вбачаю проблеми в тому, аби людину переконати, що цього робити не потрібно. Я можу її переконати, особисто приїжджаю і є вже результати», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button