Суспільство (відео)

Магдебурзький квест для юних чернігівців (Відео)

Історичний квест до 400-річчя отримання містом Магдебурзького права організували для містян. А точніше – для юних чернігівців. Цікава та пізнавальна розвага присвячена важливій даті в історії міста, її мета – розказати дітям історію рідного міста в яскравих барвах і закохати у віковічного красеня – місто Чернігів.

«Він призначений для дітей, щоб розповідати їм нашу історію. Розказати, що таке Магдебурзьке право, щоб вони були в цьому питанні освічені та підтримували всі права і свободи нашого Магдебурзького права», — Вікторія Паленко – адміністраторка Туристично-інформаційного центру Чернігова.

Під час проходження квесту дітлахи подорожують історичною частиною нашого міста та дізнаються, яким воно було сотні років тому, коли лише отримало Магдебурзьке право, який устрій тоді панував, де розташовувалися перші ратуші, який вигляд вони мали. А також дізнаються ще багато інших цікавинок про Чернігів і його право на самоврядування.

«Більше задіяна нижня частина Валу, а верхня майже не задіяна, там лише кілька точок. В нас у Чернігові були чотири ратуші, дві з них – саме на Валу», — Вікторія Паленко – адміністраторка Туристично-інформаційного центру Чернігова.

Перед початком розваги для учасників проведуть експрес-урок з усією необхідною інформацією, що в майбутньому послугує базою для успішного завершення пригодницької гри. А вже в процесі квесту закріплять ці знання на практиці – і весело, і пізнавально.

«Цей урок містить усю потрібну для них важливу інформацію, що буде використана в квесті. Тобто всі короткі матеріали, які ми їм розповідаємо, будуть використані саме в квесті. Якихось дат не треба знати. Він більше спрямований на їхню уважність. Потрібно виконати коротенькі цікаві завдання», — Вікторія Паленко – адміністраторка Туристично-інформаційного центру Чернігова.

Після квесту всі учасники отримають приз. Який саме? Не розказуватимемо, адже серед планів – провести ще кілька подібних заходів. А отже, нехай для всіх охочих винагорода стане приємним сюрпризом. Зареєструватися на п’ятничний «Магдебурзький» квест можна на сторінці Туристично-інформаційного центру в ФБ.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button