Суспільство (відео)

Магія сторінок: роль і важливість книгарень Чернігова (Відео)

Книги – це мудрі друзі та порадники, які не вміють розмовляти, але розповідають нам про подорожі навколишнім світом. У них зібрана мудрість усього людства, що передавалася з покоління в покоління та дійшла до наших днів. Разом із розвитком інтернету з’явилися електронні й аудіокниги, що стали невід’ємною частиною сучасного читання. Які книжки вибирають чернігівці?

«Наразі збільшився попит на електронні книжки, але всі містяни знають про нашу книгарню такого формату, то здебільшого орієнтуються на паперові книжки, проте є люди, які виїхали з міста за кордон, і вони настільки прив’язані до нашої книгарні… Але не мають змоги купити паперову книжку, тож часто запитують про електронні варіанти або чи є відправка за кордон», — Богдан – старший товарознавець книгарні «Будинок книги».

«Є стабільний попит на паперові книжки, попри ті потрясіння, які відбуваються з нашою країною, люди продовжують купувати та читати паперові книжки», — Олександр Ясенчук – директор книгарні «Інтермеццо».

«Ви знаєте, і те, і те, буває так, що там не знайдеш, у книгарні є, а буває так, що тут дуже дорого, то там можна завантажити. Я і електронні читаю, і паперові», — Наталя – відвідувачка книгарні.

«Я люблю паперові носії, мені дуже подобається, що в цьому закладі є такі місця, де можна взяти книжку та з дитиною її погортати», — Ірина – відвідувачка книгарні.

«Із технічних причин я віддаю перевагу паперовим книжкам, бо через читання книжок онлайн був змушений десь пів року лікувати очі від перенапруження», — Олександр – відвідувач книгарні.

Ми дізналися, на який жанр книжок є попит у містян.

«Збільшився попит на політичну літературу та на психологічну, бо, скажемо так, у нашому місті трошки відбувається розваження від війни, люди починають відходити від цього і хочуть знайти себе, залікувати свої травми», — Богдан – старший товарознавець книгарні «Будинок книги».

«У нашій книгарні найбільший попит на дитячі, а друге місце – це книжки, які описують бойові дії навколо Чернігівщини під час великої війни, російського вторгнення. Завдяки нашим дослідникам і журналістам уже з’явилися 5-10 найменувань книжок, які оповідають різні аспекти цього героїчного часу», — Олександр Ясенчук – директор книгарні «Інтермеццо».

«Я детективниця. Полюбляю такі гостросюжетні, я люблю дуже нашого Андрія Кокотюху, ми з ним знайомі, також полюбляю мемуари», — Наталя – відвідувачка книгарні.

«Дуже люблю сучасний жанр, особливо «Видавництво Старого Лева», обожнюю ці книжки, бо направду там автори, які мені близькі за духом: Мар’яна та Ірина Савка, Вдовиченко та інші», — Ірина – відвідувачка книгарні.

«Ну, більше люблю фантастичні. Про піратів люблю читати, також полюбляю читати про котиків», — Арсеній – відвідувач книгарні.

Книги – наші вірні порадники, вони дають можливість мислити та відкривають нам невідоме. Вони відіграють важливу роль у житті людей, навчаючи бути чесними, працьовитими, любити свою країну та поважати інших.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button