Суспільство (відео)

Майбутні вчителі пообіцяли не прогулювати пари (Відео)

580 учорашніх школярів стали першокурсниками чернігівського педагогічного університету. 1 вересня молоді люди прийшли до навчального закладу із твердим бажанням навчатися.

 «Хочу стати якісним і найкращим спеціалістом у своїй галузі.  Я збираюсь навчатися якісно, не прогулювати пар, усе вчити», — студент 1 курсу історичного факультету Олександр Кусенко.

« Студентство – це навчання, це друзі і, сподіваюся, це буде весело», — студентка 1 курсу історичного факультету Софія Рябуха.

Таке уявлення відповідає дійсності, кажуть уже випускники вишу. Та дають молодняку перші настанови.

«Якщо ви перший рік попрацюєте, то всі наступні роки вам буде легше, бо ви себе зарекомендуєте, викладачі вас будуть бачити. З впевненістю йти до своєї мети, досягати чогось нового, що не відомо – питати в старших курсів, вони завжди допомагають», — студентка 6 курсу, факультет початкового навчання Ольга Ірва.

Університет цього року святкує солідний ювілей – 100 років. За цей час заклад доріс до найвищого, четвертого, рівня акредитації, може запропонувати 17 спеціальностей і 15 спеціалізацій.

« Учітеся, брати мої, думайте, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь – це повинно бути вашим девізом щоденної навчальної роботи. І щоб, окрім диплома, ви отримали потужні знання і та були конкурентоспроможними на ринку праці», — ректор ЧНПУ Микола Носко.

Зі святом першокурсників вітав і очільник обласної адміністрації Валерій Куліч. Зазначив, що не випадково цього дня приїхав саме до майбутніх педагогів.

« Хочу наголосити, держава робитиме все для того, щоб повернути той престиж педагогічної професії. Хочеться, щоб у майбутньому педагоги отримували достойну заробітну плату. Нам освіту в Чернігівській області робити разом із вами. Є така приказка «Лікарська помилка буває не такою трагічною, як помилка вчителя». Дай бог вам безпомилкового життя, успішного та мирного, безумовно», — голова ОДА Валерій Куліч.

Та попри всі складнощі, професія вчителя все ж залишається популярною серед молоді. До педагогічного університету цього року вступали не лише чернігівці, а й абітурієнти з інших областей України. На майбутніх студентів під час вступної кампанії чекали нові правила.

«Уперше подача документів була в електронному варіанті. І абітурієнта оті 5 днів, поки він не принесе оригінали, ми не бачимо», — проректор з науково-педагогічної та виховної роботи ЧНПУ Анатолій Тимошенко.

« Правила гри змінювались по ходу гри, не всі батьки знали, що підсумок вступу на класичні спеціальності за загальнодержавним заліком», — ректор ЧНПУ Микола Носко.

Ті, хто змогли подолати непростий і хвилюючий період вступу до вишу, 1 вересня насолодились статусом першокурсника сповна. Радісну молодь та їхніх батьків вітав оркестр музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України. (ЖЗ)

Самі студенти підготували не менш яскраві номери. Прапор зі стрічок, повітряні кульки в небі та різнокольоровий дим – на такій яскравій ноті закінчили свято в педуніверситеті. І новоспечені студенти впевненим кроком пішли назустріч новим знанням.

Ще статті по темі

Back to top button