Суспільство (відео)

«Мандат на окрузі коштує 5-6 мільйонів доларів», — Валентин Мельничук

Чи є реальна конкуренція на 206-му окрузі?

«Сьогодні конкуренція дуже велика. Я вважаю, що політичні сили виставляють сильних кандидатів, які мають майже рівні можливості виграти виборчі «перегони». Переможе сильніший, бо технології, які є, вони всі «брудні» і вони всі вичерпані.

Будуть нові технології – світ йде вперед, техніка йде вперед, науково-технічна революція настільки широко крокує, що контролюватиме кожного, хто йтиме на виборчу дільницю і віддаватиме свій голос».

Чому на 206-му окрузі не відбулося об’єднання демократичної опозиції?

«Конкуренція у Верховній Раді говорить сама за себе. Попереду політичний процес не завершується – це як відпрацювання ще однієї технології, тому що будуть вибори президента України. Це на наступний рік. Тоді будуть відпрацьовувати технології з вибору до Верховної Ради України. І

кожна політична сила набирає собі політичних лідерів, які могли б об’єднатися, але вони не зроблять цього, адже кожен бачить себе президентом: Ляшко бачить себе президентом, Тимошенко також, і кожна політична сила не може об’єднатися заради одного – добра для народу, для виборців.

Хто володіє політикою, той володіє і економікою, не навпаки. А, навпаки, повинна стабільно працювати економіка в Україні: самодостатні люди, відсутність підкупу, відсутність боротьби з чимось – із корупцією, із владою. А дайте заможним людям жити у країні й стане все на свої місця».

Скільки коштує мандат?

«Зараз йде рахунок не 30 мільйонів гривень, а 5-6 мільйонів доларів. Роз’яснювальна робота – це гарна штука. Коли я ще перші рази балотувався до Верховної Ради України – це перше, друге, третє скликання, тоді не було такого підкупу. Тоді брудне було тільки те, що обливали одне одного багном.

Хто більше виллє чорного піару на голову того чи іншого претендента на посаду. Я ще тоді говорив: «Беріть гроші в усіх, але голосуйте по совісті». Але, на жаль, зараз люди підкуповуються гречкою, крупами, наборами харчовими, грошами в розмірі пенсії, а іноді й двох».

Чому так легко купити голос?

«Люди загубили основне, що є в душі кожної людини: співчуття, повага до дитинства, повага до старих, відповідальність перед народом України за майбутню долю, тому що ми зараз плюємо в історію, а, не поважаючи історії, ми плюємо в своє майбутнє. «Не плюй у криницю, з якої п’єш воду» – це золоте правило.

Сьогодні ми готові продати свій голос за копійку, тому що люди настільки зубожили, що не мають за що купити хліб, цукор, гречку – це те, що було в Україні в достатній кількості завжди, не викликало сумніву, що воно буде завтра-післязавтра.

А люди зараз продають свої голоси, бо жити немає за що. Підвищені тарифи говорять про те, що треба платити 20 % від того, що ми отримуємо, викликає посмішку в розумних людей.

1 200 гривень – пенсія, за яку жити фактично неможливо, а ще й те, що тарифи комунальних послуг виростають вдвічі. І якщо за однокімнатну квартиру треба платити 1 600 гривень, то за що жити, якщо людина отримує ще менше?

Через це люди продають свою совість, іддають свій голос за того, хто їм пообіцяв. А потім ще через три місяці будуть вибори, буде якийсь депутат. І так від виборів до виборів вони до свого бюджету 2-3 тисячі додають».

Які причини екологічного лиха річки Остер?

«Сьогодні ніхто не займається екологією, заборонили перевірки.

Усі інспекції знаходяться на стадії реформування, санепідемстанції немає. Заборонено перевірки, а це всі підприємства стоять. Навіть маленьким підприємствам, із кількістю працівників 150 осіб, електроенергії не вистачає, екологія забруднює річки.

Чому? Тому що немає контролю і ніхто не виконує своїх функцій, конституційні права людей, якими забезпечує держава, не виконується. І прийшов уряд, що заборонив перевірки. Спочатку йде чума – гинуть свині, потім немає в нас лікарняних засобів, аби робити щеплення своїм дітям. Воно все пов’язане.

Це безвідповідальність чиновників за виконання своїх функціональних обов’язків. Ми йдемо в нікуди, ми не будуємо демократичну державу, адже в такій державі найголовніше саме виконання конституційних обов’язків і прав. У нас цього немає. Уряд не виконує своїх обов’язків – підвищує ціни, заганяє людей, робить із них жебраків і не забезпечує нормального рівня життя».

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Технологии?? Дааа, Микитасик уже переплюнул своего другана Атрошенко в этом деле! Мэр пользовался штрих-кодами на паспорта, а вот столичный привез кьюар-коды… По моему, это единственное новшество, которое он сможет привнести в нашу жизнь ((( ВЕдь ему от нашего округа нужна только новая площадка для своего скандального строительного бизнеса! Атрошенко для этого уже начал банкротить коммунальные предприятия (((

Back to top button