Суспільство (відео)

Матеріальні збитки та податки: наслідки локдауну для чернігівців (Відео)

Локдаун, що тривав два тижні, завершився. Відновили свою роботу різноманітні заклади та торговельні точки. На два тижні більшість чернігівських підприємців була вимушена зачинитися. Деякі з них кажуть, що на їхнє фінансове становище це не вплинуло.

«За два тижні не позначилося, це невеликий термін. А так увесь час вдома були», — Микола, підприємець.

Та більшість нарікає на збитки. За їхніми словами, такі обмеження неабияк вплинули на їхнє матеріальне становище.

«Коли працюєш, то маєш гроші, а коли сидиш вдома, не працюєш, то грошей не маєш. Ми не одні такі, у людей є великі проблеми, тому дуже мало людей, які мають кошти і яким потрібні зараз квіти», — Олена, підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді озвучили позицію щодо локдауну

«У нас ПП. Магазини. Продуктові працюють, а господарські – ні. Податок на нерухомість треба платити, за землю треба платити. Тим паче, що ФОПам мали прибрати три тисячі прострочки. Але ми – юридична особа, я намагаюся добитись, щоб хоча ті прибрали, але ні», — Світлана Валентинівна, підприємець.

«Товар увесь на місці. Так би попрацювали і щось заробили, а так сиділи вдома. А яка в нас зараз купівельна спроможність? Нема», — Ганна Миколаївна, підприємець.

«Нема чим платити за квартиру, оренду. Ні купити щось поїсти. Оце пенсіонерам і молоді як жити – я не знаю. А обіцяні компенсації давали вам? – Давали. – Допомогли вони вам? – Як зайцю стоп-сигнал. Що допомогли, ми все віддали. За оренду, за квартиру, все віддали і тепер живи як хочеш», —  Тетяна Петрівна, підприємець.

На локдаун нарікають і чернігівці, які працюють у різноманітних сферах. Кажуть, що через обмеження їхні підприємства втратили дохід, що позначилося і на матеріальному становищі багатьох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще контролювали б дотримання норм і транспорт: чернігівці – про локдаун (Відео)

«На роботу, звісно. Людей мало, замовлень мало. А сьогодні, в понеділок теж майже нікого».

«Відсотків 40 вибило з колії, я маю на увазі фінансово, а так усе нормально».

«Фінансово теж, звісно, а так наче все добре».

«На мене не вплинув. Я працюю в музичній школі і він якраз збігся в часі з канікулами».

Та вже з 25 січня в Україні знову діють карантинні обмеження, що прирівнюються до помаранчевої зони. Планується, що вони завершаться 28 лютого. Окрім цього, Міністерство охорони здоров´я розглядає сценарій повернення до адаптивного карантину. Таким чином кожен регіон зможе сам визначати, які обмеження впроваджувати, залежно від епідситуації.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button