Суспільство (відео)

Мельничук про життя за європейськими мірками (Відео)

Про зраду як національну трагедію українського народу, про імідж «Нашого Краю» після прес-конференції та життя за європейськими стандартами – про все це в ексклюзивному коментарі ЧEline розповів Валентин Мельничук, заступник голови Чернігівської облради.

Про зраду 

— Я взагалі ставлюся до цього явища, як до національної трагедії України та українського народу. Тому що наша історія збудована на тому, що ми весь час кого-небудь зраджуємо. А зрадники взагалі довіри не мають в оточені. Не тільки в оточені друзів, а й в оточені людей, тому що один раз зрадив — будеш зраджувати весь час.

Немає своїх принципів, немає свого ставлення до тих подій, що відбуваються в державі, це свідчить про те, що ми забуваємо, хто нас годує… Зраджуємо своїх коханих, своїх рідних, зраджуємо свою історію, своє майбутнє. Через це я ставлюся до цього дуже критично.

І те, що відбувається сьогодні, — це «зрада за кусок хліба», як за 30 серебренників продали Ісуса. Це наша національна риса.

Хто годує з руки, хто дає можливість жити, ми тих зраджуємо, думаємо, що вхопили Бога за бороду. А потім ті 30 серебренників закінчуються і знову зраджуємо. І так продовжується в історії. Треба забувати про таких людей, що вони взагалі існують. Ігнорування зрадників, бо це найстрашніше, що є в суспільстві.

Про прес-конференцію Соколова

— Ми не досягли тієї мети, якої хотіли досягти — підняти імідж партії. Говорити, що ми в останній день визначимося, кого підтримуватимемо – це говорити, що ми не впевнені в своїх силах. Сьогодні партія повинна проявляти свою стійкість до всіх тих збудників, які є в нашому суспільстві.

Про європейські стандарти в Україні

— Ми говоримо про те, що живемо за європейськими мірками. А Європа йде тими ж шляхами, що колись Великий Радянський Союз. Одна валюта, одні кордони, одні закони, планове господарство, а воно дає найголовніше – що не буде криз.

СРСР існував понад 80 років і розвалився. Зараз у Європі відбувається те саме. З’являються то одні, то інші збудники — то Греція, то Іспанія, то Італія… Вони ідуть тими ж стежками, що й ми. Ми йдемо до Європи — відкрили нам ринки, але треба сертифікувати свою продукцію, а в нас сертифікації взагалі немає.

А зараз найголовніше: ми можемо конкурувати з ними в технічному розвитку? Не можемо. То нам стандарти дають європейські, а рівень життя у нас соціалістичний.

Рівень заробітних плат у нас 30-40 доларів на місяць, а за спожиту електроенергію ми маємо заплатити 150 доларів. То скажіть, куди ми йдемо і з чим?

Про комунальне господарство та знищення ЖЕКів

— Ми знищуємо наше комунальне господарство взагалі. Ми говоримо, що об’єднання мешканців будинків — це значно краще, ніж ЖЕКи, а ви заставте їх працювати, як треба.

ЖЕКи — це спільний контроль за виконанням правил суспільного життя. Щоб подвір`я були гарні прибрані, щоб під`їзди прибирали. Це все мають робити ЖЕКи.

Які вимоги ми ставимо до них як мешканці, то так на сьогодні і працюють ЖЕКи. Якщо порядна людина буде керувати, то вона спрямовуватиме гроші на те, щоб краще жилося громаді, а якщо з’явиться виродок якийсь і крастиме гроші собі в кишеню, в будинках буде гармидер, ліфти не працюватимуть, дахи протікатимуть, а він житиме гарно.

Треба жити за законами, які є в державі. ЖЕКи працювали сто років, і ніколи в житті вони і не було до них претензій, якщо гарний керівник

Ще статті по темі

Back to top button