Суспільство (відео)

Великі мрії, мільйон на постамент і місця відпочинку: підсумок розширеної наради в мерії (Відео)

Чергова розширена ранкова нарада в мерії розпочалася з мрій. Під час доповіді начальника управління культури та туризму прозвучала ідея, як можна підвищити престиж міста.

«Окремо з приводу рояля я хотів сказати, що ми вже маємо кабінетний рояль  Yamaha, а в перспективі… І взагалі в Європі вважається: якщо місто має великий концертний рояль, наприклад, як Steinway, то наявність такого одразу підвищує статус міста в Європі», — говорить начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові боротимуться з підлітковим алкоголізмом

Мовляв, усі провідні виконавці пишуть на мапу своєї концертної діяльності місто, в якому є такий інструмент. І вся Європа буде знати про такий факт. Подібні є в Києві, Одесі та Харкові. Але великих мрій ніхто не підтримав, тож швидко перейшли до розгляду наземних питань. Зокрема, містяни вже майже два місяці спостерігають за демонтажем постаменту, де раніше стояв Ленін, та за його постійно змінюваною вартістю.

«Попередня вартість, яку порахували за те, щоб спиляти верхню частину, завантажити та вивезти. Обкопати місце, роздовбати, вивезти та засипати землею. Минулого тижня мені озвучили суму – мільйон триста сорок. Цього тижня я попросив надати мені точні розрахунки, з чого ця сума складається. Сьогодні або завтра в мене буде точна сума», — зазначає начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставки зростають: ЖКГ в очікуванні точної вартості демонтажу постаменту

Цікаво, адже минулого тижня Ярослав Куц заявляв журналістам іншу вартість – півмільйона.

«Ярославе, мільйон триста – тут навіть Ленін уже починає смикатися, — говорить міський голова Владислав Атрошенко. — Не жартуй, тому що питання серйозне. І треба, поки морози, знайти рішення. Треба повалити його, підкопати в теплу погоду, повалити. Купити два-три долота та потроху розламати його».

Відзначив мер і позитивні зміни в прибиранні міста та згадав про свою обіцянку.

«Я підтверджую свою обіцянку: за власний кошт надати матеріали й облаштувати місця відпочинку на комунальному підприємстві АТП-2528».

Організувати повинні гардероб, душові та кімнату для обідів. Приємні зміні також очікують працівників «Водоканалу». А для тролейбусного управління облаштують кінцеві зупинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники комунальних підприємств отримають «бонус»

«Це не йдеться про начальство, а про простих робітників, які на вулиці і в плюс, і в мінус».

Наостанок вирішили боротися з продажем алкоголю і тютюну неповнолітнім. Та доручили «Муніципальній варті» створити ініціативні групи контролю, що складатимуться з громадського активіста, представника «Мунварти» і поліції.

Журналіст: Марина Шолох

Оператор: Михайло Пронін

 

Ще статті по темі

Back to top button