Суспільство (відео)

Менше трьох хвилин, аби врятувати життя: в Чернігові на тренінгу з тактичної медицини вчили зупиняти кровотечу (Відео)

У Чернігові відбувся тренінг з тактичної медицини. Такі тренінги щоразу частіше проводять у місті, оскільки, коли в країні війна, знання, які можна на них отримати, вкрай необхідні. Ці знання та навички можуть врятувати життя. Зокрема тренінги проводять досвідчені парамедики.

«Ми організовуємо заходи підготовки населення з основ цивільного захисту в умовах війни. Наші заходи проводять фахові спеціалісти з медичної допомоги, також з юридичної допомоги та психологічної. Також ми залучаємо співробітників ДСНС. Ми проводимо такі заходи, тому що багато людей почуваються зараз незахищеними та невпевненими в кризових ситуаціях. Це позначається на їхніх стосунках у сім’ї, а також на житті загалом», — Надія Вечерська, головний спеціаліст Чернігівської МВА.

«Цивільне населення повинне знати, як захиститися від поранень в умовах війни. І от саме кровотеча найнебезпечніша. І це повинен знати, я вважаю, кожен. Тому треба над цим працювати і далі», — Максим Коба, парамедик.

Темою тренінгу була зупинка кровотечі, оскільки через значну втрату крові людина може прожити лише до трьох хвилин. Тому такі знання знадобляться не лише на війні, але й у цивільному житті. Максим Коба продемонстрував різні види турнікетів і способи їх накладання на поранену кінцівку. Парамедик зауважив, що треба вибирати саме сертифікований турнікет, аби він приніс користь, а не нашкодив.

«Найперший момент – це прямий тиск, якщо немає турнікету. Але все ж таки треба користуватися турнікетом або ж джгут накладати якнайвище, якнайтугіше на поранену кінцівку». — Максим Коба, парамедик.

На тренінг завітали чернігівці, аби закріпити свої знання, але були й ті, хто прийшли вперше. Наталія Щербина з донькою Ангеліною завітали на тренінг, аби дізнатися, як правильно накладати турнікет. Такі знання для них нові.

«Прийшла сьогодні на тренінг, тому що хочу бути більш обізнаною в цій сфері. Нехай ці знання мені ніколи не знадобляться, але хочеться знати більше», — Наталія Щербина, учасниця тренінгу.

«Прийшла, щоб здобути якісь нові навички. Можливо, це мені колись знадобиться, тому що в нашій країні зараз така сталася трагедія, що це буде дуже потрібне нам», — Ангеліна Щербина, учасниця тренінгу.

Наприкінці тренінгу учасники потренувалися накладати турнікет на собі.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button