Суспільство (відео)

Менський зоопарк: як тваринки пережили воєнні дії (Відео)

Менський зоопарк – перлина Менщини, що приваблює туристів з усієї України. Менський зоопарк зустрічає нас оновленою вивіскою. Раніше вона мала отакий вигляд.

Утім, через усім відомі обставини латинську літеру «Z» змінили.

На території зоопарку, як завжди, гамірно. Кожна тваринка намагається розказати про своє. А забачивши смаколики – випросити їх. Як тваринки пережили жахи активних воєнних дій, цікавимося в директорки.

«Дякуючи людям, які нам допомагали, допомагали матеріалами, допомагали грошима, а також продуктами харчування в період окупації, ми вижили. А також ці кошти, ці продукти харчування, які вони нам надавали, у нас ще є і зараз, тому я не можу сказати, що наш зоопарк голодує. Є тваринам нашим що поїсти, але це все дякуючи волонтерам, і звісно, нам виділяють кошти з обласного бюджету для підтримки нашого зоопарку»,- Зінаїда Максименко – директор Менського зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менський індустріальний парк стане рушійною силою відновлення економіки на Чернігівщині (Відео)

Сьогодні в зоопарку малолюдно. То тут, то там пробігають заклопотані працівники. Утім, із відвідувачів – лише ми.

«Зараз відвідувачів у нас дуже мало, це тільки вихідні дні більш-менш, а в такий день у нас буває від 20-30 до 50 відвідувачів»,- Зінаїда Максименко – директор Менського зоопарку.

Мена не була під рашистськими обстрілами, втім, територією міста проїжджали танки, в небі гули літаки, а десь зовсім поряд було чути залпи артилерії та вибухи. Тварини дуже чутливі до будь-яких змін, звісно, звуки війни їх неабияк налякали.

«Ну, ви знаєте, вони і зараз, особливо ведмеді, кидаються по вольєру. Доводиться відкривати барлоги. Всім хочеться спокою»,- Зінаїда Максименко – директор Менського зоопарку.

Зараз Менський зоопарк відкритий і чекає відвідувачів, та найбільше тваринки чекають на смаколики, за якими вони встигли засумувати за час воєнних дій. Тож якщо маєте можливість – запасайтеся солодкими паличками, апельсинами та відвідайте менських тваринок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button