Суспільство (відео)

Мерська вода, подарунки кандидатів і булінг: подробиці муніципальної наради (Відео)

У Чернігові проводять активну роботу з ліквідації такого явища, як булінг. Про це повідомила директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур під час звіту на щотижневій ранковій нараді в мерії. За її словами, минулого року зафіксовано 102 випадки насилля в навчальних закладах. Натомість цього року їх кількість зменшилась до 19.

«Два спеціалісти нашого центру були підготовлені міжнародними фундаціями в Києві, проводять сьогодні потужну профілактичну роботу в навчальних закладах міста. Це і тренінги, і бесіди», — розповідає Людмила Мазур, директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золотий берег» і місто загалом цьогоріч не затопить

Під час наради мер поскаржився на стан води у своєму будинку та уточнив причини перебоїв із її подачею.

«От у мене вдома там то гарячої нема, то холодної. То іржава вода біжить і з унітазів, і з кранів…» — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Міняли пожежний гідрант і довелося замінювати забірну арматуру. Як наслідок, той осад, що є в трубах, він, звісно, надходить до мешканців».

Обговорили також і ситуацію з паводками в місті. За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорія Годуна, цього року в Чернігові підтоплень не очікують. Зараз рівень води становить три метри над нулем поста.

«Гідрометцентр прогнозує максимальну воду з 25 квітня по 5 травня. Це 4 метри. Торік найвища вода була 573 см, то цього року буде зниження щонайменше на 1,5 м», — зазначає Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернiговi поменшало неблагополучних сiмей

Поспілкувались і на тему виборів. У міській раді зазначили, що не перешкоджатимуть кандидатам відвідувати Чернігів. Дозволяють навідуватись і до навчальних закладів.

«Ми нічого не забороняємо, будь ласка. Тільки бажано, щоб ішли з подарунками. Ні, ну так що? Можна. Хай приносять подарунки. Не можна подарунки? Чому не можна? Та ми нікому не скажемо, хай дарують», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, обговорили ситуацію із заборгованістю населення за комунальні послуги та рівень захворюваності на сезонні застуди, що в Чернігові в межах норми. Не забули й про традиційне прибирання у місті. Так усі ОСББ та ОЖБК та ЖЕКи мають «підчистити всі хвости» до 26 березня.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button