СпортСуспільство (відео)

«Агродім» із Бахмача вперше в історії став чемпіоном області з футболу (Відео)

Матч за Суперкубок області завершував футбольний сезон на Чернігівщині. У поєдинку зійшлися новоспечений чемпіон «Агродім» із Бахмача та володар Кубка — куликівський «Зернопром». Гра проходила на «Чернігів Арені», штучний газон якої дозволяє грати у будь-яку погоду та пору року. Бахмачани з перших хвилин заволоділи ініціативою і частіше за суперників створювали моменти. Натомість «Зернопром» обрав тактику гри на контратаках, яка принесла успіх. На перерву футболісти пішли за мінімальної переваги володарів Кубка.  А от у другому таймі команди порадували «зливою» голів. Як не намагалися чемпіони з Бахмачу зачепитися за результат, суперники не дали їм такої можливості. Навіть два голи лідера «Агродому» Валентина Круковця не допомогли святкувати перемогу. Команда з Куликівки здобула Суперкубок, перемігши 4-2. «Зернопром» виявився справжньою кубковою командою, попри те, що в чемпіонаті їм не вдалося потрапити навіть у трійку кращих.

«У чемпіонаті нам не поталанило. Останні ігри експериментували. А до Суперкубку готувалися з травня», — розповідає тренер «Зернопрому» Юрій Мелашенко.

«Два тижні ми тренувалися на цьому газоні. Тут поле гарне, рівне, не те що інші поля. Суперники грали на ньому лише двічі. Тож ми краще підготувалися. Думаю, що це нам допомогло», — зауважує гравець «Зернопрому» Тимофій Бурба.

Футболісти та тренери «Агродому» хоча і засмутилися поразці у Суперкубку, та загалом вважають сезон напрочуд вдалим. Вперше в історії бахмацька команда стала чемпіоном області.  Колектив потужно провів другу половину чемпіонату. Переконливо переграв основних конкурентів у боротьбі за золото і з солідним відривом фінішував на першому місці. У команді вдячні меценатам та уболівальникам, без яких навряд чи вдалося досягнути такого успіху.

«Хочеться подякувати Валерію Давиденку, який у скрутні часи допомагає команді. Дякую йому та всім нашим футболістам за професіоналізм», — зазначає тренер Микола  Тищенко.

Без поразок нема перемог, вважають в «Агродомі». Бахмацькі футболісти набираються досвіду і сил на наступний рік. Адже відстояти чемпіонський титул набагато складніше, ніж його здобути.

Журналіст Юрій Михуля   

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button