Суспільство (відео)

«Ми хотіли б, щоб до нас дослухалася влада»: в Чернігові активісти говорять про екокризу (Відео)

Чернігівці об’єднуються задля захисту дерев «у віці». У місті, щоб контролювати екологічну ситуацію, створили екопроєкт «Тінь дерева».

«Об’єднує людей, жителів Чернігова, яким не байдуже те, що відбувається в питаннях озеленення міста, і наша мета – донести інформацію про те, що не треба зрізати дорослі дерева в нашому місті, що за ними потрібно доглядати»,- Олена Можарівська, керівниця екопроєкту «Тінь дерева».

Учасники проєкту ставлять за мету доносити інформацію про шкідливість заміни вікових дерев на молоді насадження. Екоактивісти борються за те, щоб у місті діяла концепція озеленення.

«Оголосили й опублікували цю інформацію на своєму сайті, що вже створена концепція озеленення міста. Але наразі вона прийнята, та ніяк детально не розроблена. Продовжується дивна діяльність, коли оголошують реконструкцію вулиці, пиляють усі дерева, які там є. Насправді більшість дерев, знищених у місті, могла б ще 10-12 років рости»,- Олена Можарівська, керівниця екопроєкту «Тінь дерева».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для сільських бібліотек, притулків, лікарень: у Чернігові збирають книжки

За словами учасників проєкту, молоді насадження багато років не здатні будуть забезпечувати тінь, створювати прохолоду або ж повною мірою виконувати роль фільтрів загазованого повітря.

«Жодні нові молоді насадження не замінять тих функцій, які виконують дорослі дерева. Ми хотіли б, щоб до нас дослухалася наша міська влада, управління ЖКГ»,- Олена Можарівська, керівниця екопроєкту «Тінь дерева».

Активісти вже брали участь у боротьбі за збереження регіонально-ландшафного парку «Ялівщина». Головною метою наразі вбачають налагодження співпраці з управлінням житлово-комунального господарства задля захисту зелених насаджень у Чернігові.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button