Суспільство (відео)

«Ми маємо бути готові»: у Чернігові відбувся інструктаж із тактичної медицини (Відео)

«Це просто зараз життєвонеобхідне. Іде війна, ми можемо в будь-якій ситуації опинитися. Я хочу навчитися допомагати», — Мирослава Витриховська, учасниця тренінгу.

На тренінг із тактичної медицини в Чернігові зібрались актори молодіжного театру й охочі містяни. Дехто відвідує таке заняття вперше, дехто прийшов закріпити свої знання. Проте мета для всіх одна – навчитися надавати першу медичну допомогу собі та іншим.

«На жаль, ми живемо в такі страшні часи, коли бачите, що відбувається в нашій країні, щоранку обстріли. Щоб люди могли бути готовими захистити себе, близьких. Щоб людина могла надати собі першу медичну допомогу,допомогти собі, своєму ближньому», — Руслан Філін, військовослужбовець.

Проводили тренінг досвідчені інструктори, які брали участь у бойових діях, а зараз навчають військових і цивільних азів тактичної медицини.

«Ми розповідаємо, які є турнікети, що має бути в комплектації аптечки, вчимо людину не розраховувати на медиків, тому що медиків у нас не вистачає, щоб людина сама вміла надавати собі допомогу, крім того, коли в мене є повернення до Чернігова. Проводимо заняття за можливістю, якщо є медбаза», — Богдан Руденко, санітарний інструктор медичного пункту.

Учасники тренінгу отримали не лише необхідні теоретичні знання, але й практично навчилися накладати турнікет, перебинтовувати рани.

Такі знання є вкрай необхідними для кожного. Оскільки ми живемо в складні часи і маємо бути готові до будь-якої непередбачуваної ситуації.

«Також можуть бути критичні кровотечі. І бажано, що якщо б там десь притиснули, перебило судину, тобто людина мала надати собі допомогу. Маємо з таким сусідом розуміти, що мають бути всі готові: і жінки, і діти, і дорослі. І це я кажу не зі сторони армії, а зі сторони медика. Бо моя освіта – фельдшер», — Богдан Руденко, санітарний інструктор медичного пункту.

Необхідні знання знадобляться не тільки на війні, але й у цивільному житті,пояснюють інструктори з тактичної медицини,оскільки вчасно надана перша медична допомога може врятувати життя.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button