Суспільство (відео)

Мільйонні ремонти та сміливі проекти: чим наразі живе Батуринська ОТГ (Відео)

Про плани розповідає молодий, утім, доволі амбіційний заступник голови громади. За фахом він землевпорядник, на посаді лише три місяці, але обізнаний з усіма справами громади.

Одне з головних завдань управлінців – привести до ладу приміщення бюджетних закладів. За 7 років усі вони мають стати енергоефективними.

Серед найближчих планів – заміна зовнішніх мереж, що ведуть до школи, заміна у навчальному закладі дерев’яних вікон на сучасні, металопластикові.

«Цього року в нас була виділена субвенція… і півторамільйонний проект – саме на реконструкцію школи та системи опалення», — розповідає перший заступник голови Батуринської ОТГ Валентин Потеруха.

Окрім того, з нового навчального року в опорну школу до Батурина дітей возитиме новенький автобус. Розвиватиметься і вже відремонтоване приміщення дитячого садочка, де наразі перебувають 70 дітей.

«Дітки народжуються, знову починаються черги, тому наш мер планує відкрити ще одну додаткову групу, четверту», — зауважує завідувач ДНЗ «Віночок». Ірина Богомаз.

Паралельно батуринська громада рухається в усіх напрямках. Туризм – один із пріоритетних. На часі створення інформаційного центру, що займався б просуванням туристичного скарбу Батуринської громади. Неабиякий потенціал, зокрема, прихований в історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця». Наприклад, у Гетьманському будинку для туристів з’явилась ще одна цікавинка: три воскові фігури перших українських гетьманів.

«Гетьман Дем’ян Ігнатович, перший батуринський гетьман. Потім Іван Мазепа звісно, три відомі дослідники з Чернігова, Києва та Санкт-Петербурга вивчають Мазепу, вони візуалізували образ Мазепи. І Пилип Орлик», — відмічає завідувач відділу археології заповідника «Гетьманська столиця» Наталя Саєнко.

Нова експозиція з’явилась завдяки меценатам, її доповнять ще двома фігурами – Петра Дорошенка та Івана Самойловича – і презентують до Дня Незалежності.

Та не Батурином єдиним… Чималі зміни тривають і по селах, що входять до громади. Зазнає оновлення і приміщення Матіївської сільської ради. Після ремонту сусідами чиновників будуть ФАП і бібліотека.

А от село Городище вже закінчує ремонтні роботи в новенькій амбулаторії. Приміщення побудували ще 20 років тому під дитячий садочок. Тепер же тут буде сільська амбулаторія та стаціонар на 4 ліжка.

«Тендер пройшов на 2.5 мільйона. З державного бюджету ми отримали 1 млн 700 гривень і співфінансування наше було», — говорить староста селища Городище Валентина Тишенко.

 Окрім того, в приміщенні облаштований стоматологічний кабінет. Наразі на місце головного лікаря амбулаторії шукають молодого спеціаліста. Як бонус пропонують просторе службове житло, що розміщується в цьому ж приміщенні.

Амбітні проекти цій громаді вдається реалізовувати завдяки принциповій позиції її голови Леоніда Душі та всієї його команди. Адже головним завданням для себе вони вбачають прогресивний розвиток власної громади.

Аліна Клименко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button