Суспільство (відео)

Мінізоопарк у селі: на Чернігівщині фермери доглядають за тваринками  (Відео)

Спілкування з тваринами – одне з найкращих заспокійливих. Особливо корисно це для дітей, адже, окрім заспокоєння, вони отримують ще й чимало корисної інформації про нових для себе тваринок, про їхні звички та побут.

Ферма, на якій зібрані декілька видів як свійських, так і диких тварин, є й на Чернігівщині.

«Ця ферма була створена в 2015 році, вона була виключно зернова та ягідна, але через певний час нам почали дарувати тварин наші знайомі. Та й узагалі ми любимо це місце, тож почали з’являтися тварини різні. Наприклад, ми можемо побачити тут коней, поні, оленів, кроликів, носух. Різні сільськогосподарські тварини – як корови, так і овечки, кози»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині функціонує унікальна екоферма (Відео)

Популяція тваринок щороку зростає природним шляхом. Утім, спеціально поповнювати мінізоопарк новими тваринами власники не планують.

«Наразі ні, нам достатньо такої кількості, як є: 5 корів, стадо овець, кіз. Нам у принципі достатньо»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

Місцеві тваринки залюбки позують на камеру та допитливо поглядають на відвідувачів – і це дуже важливо, адже якщо тваринка нещасна, це помітно, і тоді подібне спілкування приносить негативні емоції.

«Коли людина приїжджає, особливо це люблять діти, їм дуже на користь спілкування з тваринами, вони тішаться, для розвитку малечі це важливо, особливо, якщо це тварини і сільськогосподарські, і дикі. Діти різнобічно розвиваються»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

Коли в одному місці зібрана чимала кількість різних тваринок, це доволі зручно, адже світ можна досліджувати в межах кількох кроків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко
Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button