Суспільство (відео)

На Чернігівщині функціонує унікальна екоферма (Відео)

Ековідпочинок – новий тренд, що приваблює дедалі більше людей. На Чернігівщині також є місце, у якому організовують такий вид відпочинку.

Екскурсію нам проводить Марія – співзасновниця ферми. Сідаємо в модний електрокар і вирушаємо.

Перша зупинка – ягідні поля. Загалом у господарстві вирощують чотири сорти ягід, сезон кожної плавно перетікає в наступну.

«Першою починає полуниця – це як пощастить із погодою, вона має початися на початку червня, але цього року почалася наприкінці. І починається з полуниці, потім м’яко переходить у сезон смородини і потім смородина перетікає в лохину, а лохина – в ожину. Таким чином ми маємо справжній ягідний мікс»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

Зараз на фермі завершується сезон лохини та розпочинається дозрівання ожини. Вона й закриває ягідну пору. Знову всідаємося в електрокар, наступна зупинка – пасіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні закрутки: чи популярне нині консервування серед чернігівських господинь

«У нас є пасіка,  якісний мед. Нам дуже пощастило, бо в нас тут багато рослин – акація, це перший мед. Потім полуниця, соняшник, гречка, лугові трави. Повний мікс для бджіл»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

Та не лише медом тут лікують відвідувачів. Просто на пасіці встановлений рекреаційний будиночок.

«Ми поставили для туристів і ми це дуже любимо – АПІБУДИНОЧОК. Це спеціальний будиночок, куди ти заходиш і слухаєш гул бджіл: він дуже лікувальний і ти можеш швидко відпочити»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

Також тут є будиночки в аутентичному стилі.

«Ми трішки зробили реновацію, але залишили все в аутентичному стилі. Там можна відпочити. В одному будиночку постелена підлога соломою, дуже класний запах виходить, і там залишили речі побуту»,- Марія Копиця – співзасновниця ферми «Копиця сіна».

Ековідпочинок – чудова можливість відпочити від міського шуму та ритму. Тож знаходьте еко, що буде вам до вподоби, і відпочивайте.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко
Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button