Суспільство (відео)

Мінна безпека для юних чернігівців: рятувальники провели заняття для школярів (Відео)

Приміряли амуніцію рятувальників, розглянули 3D-макети вибухонебезпечних предметів і – що найважливіше – вкотре почули та повторили правила мінної безпеки учні однієї з чернігівських шкіл у межах профілактичного заходу до Міжнародного дня просвіти з мінної безпеки та допомоги в розмінуванні.

«На базі 3-ї загальноосвітньої школи рятувальники вирішили серед учнів 3-4 класів провести профілактичний захід, метою якого було підвищення рівня обізнаності про вибухонебезпечні предмети. Алгоритм дій ми діткам нагадали. Дітки всі знають про вторгнення російських військ на нашу територію, вони розуміють, що кількість вибухонебезпечних предметів збільшилася, роботи в саперів також побільшало», — Ніна Луценко – речниця Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Найбільше захоплення серед школярів викликала можливість приміряти каски, бронежилети, водолазні костюми, які у своїй роботі щодня використовують рятувальники, та на кілька хвилин відчути себе героєм сучасності. А наочність у розпізнаванні вибухонебезпечних предметів забезпечили 3D-макети, які юні чернігівці уважно розглядали під час заняття.

«Сапери розповіли дітям, які бувають вибухонебезпечні предмети, яку загрозу вони становлять. Потім показали свої засоби індивідуального захисту та водолазні костюми, які вони використовують під час підводного розмінування», — Ніна Луценко – речниця Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Подібні освітні заходи працівники ДСНС проводять щоденно на території всієї області, аби убезпечити українців від можливих помилок під час виявлення вибухонебезпечних предметів і загалом запобігти таким ситуаціям.

«Такі заходи на території області проводять постійно, щодня, їх організовують для різних вікових категорій. Не лише для молоді, але й під час відпрацювання населених пунктів», — Ніна Луценко – речниця Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button