Суспільство (відео)

Мінування, підпал «коктейлем Молотова» та інші порушення на виборах (Відео)

Мінування, яке не підтвердилось, і кидання горючою сумішшю на виборчій дільниці – це наразі найбільш ексцентричні виборчі «витівки» на Чернігівщині. Про це повідомили експерти під час передвиборчого марафону «Чернігівський вибір», посилаючись на дані поліції. Усього надійшло 38 повідомлень про порушення виборчого процесу.

«Переважна більшість повідомлень – про фотографування або винесення бюлетеня. Відмова комісії видати виборцю бюлетень або відсутність його у списках. Білборди зі слоганами продовжують висіти по всьому місту. Підкуп виборців. Конфлікти на дільницях. Розміщення чорного піару на адресу одного з кандидатів», — Оксана Стельмах, координатор передвиборчого марафону «Чернігівський вибір».

Загалом перебіг дня виборів характеризують як спокійний. Наразі, за даними представників штабів кандидатів, приємно радує явка виборців.

«Станом на 15.00 явка, за нашими даними, в області становить 48.6%», — Олег Шпак, представник штабу кандидата в президенти України.

«Порівняно висока явка. Я очікую, що на 20.00 ми матимемо приблизно 70%. І це на моїй пам’яті буде найвища з 1994 року явка», — Денис Попов, представник штабу кандидата в президенти України.

Зафіксовані факти підвезення виборців згладжує те, що під час них не було помітно агітації чи вказівок, за кого голосувати.

Більш докладно про завершення виборів уже з результатами екзит-полів дивіться о 21.00 під час прямої трансляції на ЧЕline.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button