Суспільство (відео)

Чернігівці спиваються на новорічно-різдвяні свята, – нарколог (Відео)

До наркологічного диспансеру Чернігова з нового року вже звернулося чимало чернігівців. Не розрахували сили на новий рік. На денному стаціонарі залишилося не більше десяти осіб. Свої обличчя показувати соромляться, бо дехто займає солідні посади. Головний лікар диспансеру Петро Седень каже, що в грудні-січні у них найбільше роботи. Це й не дивно, бо люди святкують.

«На період із 19 грудня по 19 січня припадають 40-50 % зривів, що трапляються в наших пацієнтів. 7 осіб у денному стаціонарі. Один із вираженим абстинентним синдромом. Не пив 7 років. Зірвався на новий рік. Жінка просить, щоб у нас лікували»,головний нарколог області Петро Седень.

Чернігівець Володимир звернувся до лікарів, бо не може зупинитися. Боїться, що звільнять із роботи. А все почалося з корпоративу.

«Раніше проблем з алкоголем не було. Пив як усі. Гроші заробляю непогані, тому не шкодував на хороший алкоголь. Багато друзів, які запрошували в гості. Зрозумів, що пішов у запій, коли ранок не міг почати без пляшки. Приходив п’яним на роботу. Начальник пригрозив звільненням. Тепер приходжу до тями», Володимир.

Лікування запою традиційне. На першому етапі — дати людині заспокоїтися і виспатися. Потім – ліки та фізпроцедури. Якщо у пацієнта біла гарячка – його відправляють до психлікарні, до Халявина. Петро Седень каже, що пік запоїв ще не настав. Очікують після Різдва.

«Пік припадає на 10-11 січня. Зриви і запої. Більшість звертається по допомогу до нас»,головний нарколог області Петро Седень.

Головний рецепт від запою – не доводити себе до такого стану або ж вживати якісний алкоголь у невеликих дозах, каже головний нарколог. Звинувачувати друзів у проблемах з алкоголем не варто, бо в цьому винна сама людина.

Ще статті по темі

Back to top button