Суспільство (відео)

Місцева пожежна команда селища Березна: оперативна допомога для громади (Відео)

Оперативно впоратися з надзвичайною ситуацією в громаді, аби місцеве населення почувалось у безпеці. У селищі Березна вже кілька років працює місцева пожежна команда, вона обслуговує 17 населених пунктів, що входять до складу ТГ.

«За останні два тижні було вже три виїзди наших працівників на пожежогасіння. З початку року таких виїздів у нас було 37. Зараз почнеться осінньо-зимовий період, почнеться опалення – і кількість виїздів збільшиться. Люди починають спалювати на городах сміття, що заборонено, але саме через це кількість виїздів збільшиться», — Олександр Водоп’янов – заступник голови Березнянської селищної ради.

Березнянська МПК також має філію в сусідньому селі – Локнисте. Загалом обидві частини налічують 21 пожежника – всі вони цілодобово перебувають на чергуванні у частинах, аби в разі надзвичайної ситуації терміново виїхати на виклик.  

Місцева пожежна команда – це формування з місцевих жителів, які виявили бажання вступити на службу та стати на захист своєї громади. Перш ніж почати працювати, вони проходять необхідні навчальні курси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта, волонтерство і збір врожаю: чим живе Березнянська громада (Відео)

«У нас є по селах пожежники, частина в нас базується, в Локнистому. Також у нас із наших місцевих, які у нас сьогодні проходять навчання. Є відповідні курси, зараз частина з них уже пройшла навчання – пожежник-рятувальник, пожежник-водій. Ми забезпечуємо проходження цих курсів», — Олександр Водоп’янов – заступник голови Березнянської селищної ради.

Наразі триває процес удосконалення місцевої пожежної команди – планується пробити свердловину для вільного доступу пожежників до води, також місцеві пожежники продовжують спеціалізоване навчання. Утім, актуальною досі залишається проблема технічного парку Березнянської МПК. За словами заступника голови, місцевий спецтранспорт потребує оновлення.

«Основна проблематика – у нас рухомий склад. У нас є машини, також у нас, у Локнистому, є транспорт, але він свій ресурс вичерпав», — Олександр Водоп’янов – заступник голови Березнянської селищної ради.

Загалом же до створення місцевої пожежної команди до найближчих пожежних частин було приблизно пів години часу в дорозі. У разі надзвичайної ситуації, коли кожна хвилина може врятувати життя, це катастрофічно багато. Саме тому роль місцевої пожежної команди – надважлива для кожної громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button