Суспільство (відео)

У пошуках «скарбів»: у Чернігові металошукачем знайшли замуровані зливнівки (Відео)

Від потужних тривалих злив чимало чернігівців досі не оговталися і продовжують відновлювати пошкоджені негодою будинки. Основна причина підтоплень – забиті сміттям і вбиті асфальтом зливнівки. Але гріхи дорожників можна виправити. Активіст Вадим Антошин вигадав доволі оригінальний метод реанімації зливоприймачів. А за помічника взяв металошукач.

«Ми запропонували владі допомогти в пошуках зливоприймачів, які заасфальтовані. Якщо не відкрити зливнівки під новим асфальтом, то людей і надалі підтоплюватиме», — відзначає Вадим Антошин, активіст.

Активіст запевняє – якби служби контролю більш серйозно ставилися до своєї роботи, то й зливнівки шукати в асфальті не довелося б.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому місто затоплює – думки чернігівців

«Річ у тім, що під час виконання бюджетних робіт працює служба технічного нагляду, яка від вартості робіт має 2,5%. Обов’язок замовника і УЖКГ – щоб таких питань не було. Вони повинні дбати», — зауважує Вадим Антошин, активіст.

За десять хвилин пошуків на заасфальтованому відрізку в кількасот метрів знайшли аж сім зливоприймачів і п’ять оглядових колодязів.

«Повинні представники АТП відкрити, подивитися та відновити зливову каналізацію, яка тут є. На жаль, вона заасфальтована і не може впоратися з тими викликами, які природа нам ставить», — продовжує Вадим Антошин, активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «50 років тут живу – такого ще не було», – комунальний колапс у Чернігові тільки починається

Представник комунального підприємства «АТП-2528» Чернігівської міської ради погоджується з тим, що зливнівки треба звільняти, й обіцяє виконати ці роботи.

«Щодо цього місця, то, скільки я працював, тут нахил є, вода ніколи не затримувалася. Зливова каналізація тут є. А колодязі тут заасфальтували. Дякую, що виявили. Будемо відкривати. Тут ніколи проблем не було. Ми візьмемо схеми архітектури. Ми їхали сюди і схеми шукали. Немає в нас таких схем. А в архітектурі є, тому візьмемо і подивимося», — говорить Микола Стадник, представник «АТП-2528».

Будемо сподіватися, що проблему комунальники вирішать. А дорожникам і міській владі варто також зробити висновки, адже природа помилок не пробачає.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. смешные такие))).
    Антошин знает, где капать, это же его епархия была))).
    А по поводу того, что «вода не задерживается на склоне». Конечно, не задерживается. Она вся к Сиверскому стремится вместо того, чтоб по пути в ливневки уйти.
    Как от 29 школы вся вода к Электрону стекает, так и на том участке, что в сюжете.
    Про технадзор правильно заметили. И где гарантии по выполненным работам?(((

  2. Найцікавіше, що ливнівки там заасфальтовані в 90-х роках минулого століття, тобто мінімум 20 років тому. Дивно, чому політичний флюгер Антошин, будучи 10 років тому начальником ЖКГ, їх не відновив? Тому що там уже метр асфальту. Антошина треба призначити начальником ЖГК і заставити його вигризати ці ливнівки. Інженер імені Рудьковського, Рабіновича і Медведчука.

  3. Долбанутый этот ваш Антошин. На этой стороне ливнёвок возле нашего дома Рокосуха,22-а и ниже никогда в мою бытность ливнёвок не было. Ливнёвки были только на той стороне дороги и их никто не заасфальтировал. Имбицил, мистер 10процентов.

  4. на Бланка возле Болдиной горы закотали в прошлом году под асфальт люки и люди платили со своего кармана деньги что бы их подняли хотя ж не они их закатали под асфальт!!!!

  5. аноним, не смешите, покажите мне того черныговского идиота, который заплатит свои деньги, чтобы на общественной улице ливнёвку сделали. Анедот! Я такого вранья ещё не слышал.

    1. читайте внимательно — люки, а не ливневки это 1.
      2. это когда прорывает шахту и водоканал отказывается делать пока человек не поднимет люк!
      3. хочешь посмотреть на этих людей умник подьезжай — покажу.
      4. улица общественная но большентво шахт водоконала идут как «частные колодцы»-все хотят денег. слишком мало вы знаете га эту тему раз такой умный.

Back to top button