Суспільство (відео)

Мітинг проти заправки: мешканці Масанів вийшли під стіни міської ради (Відео)

Жителі мікрорайону Масани продовжують боротися проти будівництва газової заправки під їхніми будинками. Уранці, перед сесією міської ради, вони прийшли під стіни муніципалітету.

«На сесію зараз винесене наше питання щодо скасування рішення міської ради про виділення земельної ділянки. Тобто будемо відстоювати, щоб не будували. На кінцевій зупинці, де тролейбус, місця багато. І до будинків буде далеко, і там поле. Трошки змістити, метрів на 100-200»,- Олена, жителька мікрорайону Масани.

«Там заправка абсолютно не потрібна. У районі 500 м – 5 заправок. Нещодавно на одній була аварія, там закрили майже весь район, витік газу стався. А через дорогу – дитячий майданчик. Яка там може бути газова заправка?»,- Олександр, житель мікрорайону Масани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечне будівництво в центрі мікрорайону: жителі Масанів протестують проти автозаправки (Відео)

Люди кажуть, що неодноразово зверталися до міської влади з проханнями вирішити їхнє питання.

«Було орієнтовно 7 запитів до різних інстанцій. Це управління архітектури та будівництва, управління земельних ресурсів, КП «Паркування та ринок» і два звернення на міського голову. Із майже 900 зібраних підписів. Друге звернення ми відправили з проханням і вимогою сприяти тому, щоб все ж винесли рішення міської ради про скасування рішення про виділення земельної ділянки КП «Паркування та ринок»,- Катерина Данькова, активістка.

«Уже більше місяця вони все відтягують. Відповіді не дають на офіційні звернення, на прохання зробити там парк, стоянку. Вони сказали, що юридичного порушення немає. Але його немає на 2017-2018 рр., зараз уже 2020 рік. Там уже розбудувався мікрорайон. Влада нас не чує, хоча кричали і говорили, що ми дослухатимемося до народу»,- Яна Караджиєва, жителька мікрорайону Масани.

Ще в липні ініціативна група намагалася зустрітись із міським головою.

«Вдалося зловити на сходах мера, але пан мер нам сказав: якщо ви знайдете кілька юридичних аспектів, що все ж таки це незаконна будівля, то ми можемо вести діалог і так далі, якщо ж ні, то, вибачте, заправка буде будуватися. Не так важливо, юрист ти чи ні, якщо хочеш відстояти свої права, то ти маєш піти в університет, вивчитися і знайти ці аспекти, які свідчать про те, що це незаконна будівля»,- Катерина Данькова, активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко висловив свою думку про мітинги та будівництво заправки на Масанах

Люди кажуть, що постійно перебувають у напруженні через будівництво заправки. Вони бояться, що активні дії можуть розпочатися, поки вони того не бачать.

«Зараз пісок перевезли до паркану, дошки прибрали, яма відкрита, нічого поки що не роблять. Але це бомба сповільненої дії. Вночі можуть приїхати і зробити те, що їм треба. Ми щоранку прокидаємося і дивимося, який рух на стоянці»,- Ніна, жителька мікрорайону Масани.

Після мітингу люди пішли до сесійної зали. Однак їхнє питання так і не внесли до порядку денного сесії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button