Суспільство (відео)

Міжнародні оцінники в Чернігові, «дяка» медикам і розірваний контейнер: перша мерська нарада (Відео)

Перша в новому році ранкова нарада в міській раді традиційно розпочалася зі статистики COVID-19. Наразі в Чернігові хоч і високі показники захворюваності, проте тенденції до зростання вже немає.

Тому за плідну роботу міський голова дякує медикам.

«Вони виснажені, втомлені дуже сильно, але однаково дуже якісно працюють, низький їм уклін»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Проте такі реверанси видаються, м’яко кажучи, дивними, оскільки, наприклад, в квітні, на порозі ковіду, мер відмовив медикам у фінансовій допомозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина вийшла з п’ятірки лідерів у захворюваності на COVID-19

«Ми сьогодні забезпечені фінансово. На найближчі 3, 4, 5 місяців. Тому питання перерозподілу цих коштів не є принциповим»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова. Архів, квітень, 2020.

Та й зараз міський голова більше сподівається на допомогу з центрального бюджету, аніж із міського.

«Я сподіваюся, що всі державні фінансові надходження… Все відбувається вчасно»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Звісно, адже місто має куди витрачати гроші. До прикладу, до Чернігова хочуть запросити авторитетну міжнародну компанію.

«Є, очевидно, у світі авторитетні компанії, які треба було б запросити до міста Чернігова, які зробили б висновок щодо прозорості всіх питань. Оскільки у фінансовому світі є відповідні рейтингові агенції, які присвоюють рейтинги банкам, країнам, будь-яким фінансовим установам»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Поговорили на нараді й про одне із джерел наповнення бюджету – продаж землі. Атрошенко пообіцяв, що продаватимуть тільки з аукціону. Одразу «накидав чернетки» можливих передпродажних схем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на Новий рік «вибухнув» контейнер (Фото)

«Виділяємо на комунальне підприємство. Реєструємо комунальне підприємство нульове. От для цього спеціально. А потім продаємо»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім всього іншого, згадали на нараді і про вміння чернігівців святкувати.

«Спалили контейнер напівпідземний. Ми так розуміємо, що кинули туди досить велику петарду, що його аж розірвало всередині»,- Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528».

Також на нараді не оминули тему прибирання в місті, анонсували готовність до снігу і морозів та висловились проти введення в країні з 8 січня локдауну.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button