Суспільство (відео)

Молодь – суперсила громади: в Чернігові відбулася пресконференція молодіжних рад (Відео)

Молодь – суперсила громади. Під таким гаслом відбулася пресконференція п’яти пілотних молодіжних рад Чернігівської області. Говорили про перші досягнення, помилки та плани на майбутнє.

«Мета нашого проєкту – розвиток і підтримка молодіжного руху в цих громадах. Ми хотіли посилити спроможність рад і влади працювати разом, і щоб коли ми залишимо їх, вони могли працювати без нас», — Наталія Дрозд – керівник громадської організації.

На зустрічі були представники Бахмацької, Ріпкинської, Кіптівської, Добрянської та Городнянської молодіжних рад.

«Ми спершу збирали спільні зустрічі молоді та влади, розповідали, що таке молодіжна рада, як вона їм допоможе, і взагалі переваги цього всього. Тому що просто дати кошти – цього недостатньо. Це буде разова акція», — Наталія Дрозд – керівник громадської організації

Своїми успіхами в новій справі поділився пан Олександр – представник Ріпкинської молодіжної ради.

«Нам вдалося отримати грант, у результаті ми отримали портативну музичну колонку. Також отримали спортивний інвентар, а саме футбольні, баскетбольні та волейбольні м’ячі. А ще каремати, які можна використовувати на вулиці та в приміщенні», — Олександр Сірий – представник Ріпкинської молодіжної ради.

Також про успіхи розказали представники Бахмацької молодіжної ради. Зі свого першого івенту їм вдалося зібрати нашим захисникам на дрон.

«Ми спершу вирішили просто провести ярмарок і зібрати кошти на допомогу ЗСУ. Зібравши кошти, ми зробили запит до наших хлопців і вони попросили купити якийсь дрон, бо вони не знають, куди виходять. Ми довго підбирали дрон на цю суму. На днях ми його відправимо», — Георгій Якубовський – представник Бахмацької молодіжної ради.

Плани на подальше – грандіозні, втім, у підбитті підсумків усі представники небагатослівні й оптимістично налаштовані. Війна навчила нас підлаштовуватися до будь-яких умов. І за будь-яких обставин ми залишаємося українцями та продовжуємо боротися кожен на своєму фронті.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button