Суспільство (відео)

Швидка сесія 18-го скликання: частину земельних питань до розгляду не взяли (Відео)

Приватизація земельних ділянок для садоводів відкладена на місяць. На вісімнадцятій сесії мали б проголосувати за приватизацію земельних ділянок кількох садівничих товариств. Та за клопотанням ради ветеранів АТО після скандалу з ділянками псевдосадівників у товаристві «Грім-Віра» вирішили перевірити особисто наявних господарів. Це питання вирішили доопрацювати.

— Ми працювали з представниками садового товариства і вони не змогли хоч якось зв’язати наявних власників до 2014 року, — Дмитро Волошин, заступник голови ради ветеранів.

Зняли з розгляду й питання скандальної «Грім-Віри». Там садівники поспіхом оформляли документи та допустили купу граматичних помилок. Поки їх рахували, депутати таки з’ясували, що, окрім граматики, в приватизації ділянок «Грім-Віри» є й інші, суттєвіші, помилки.

— Якби там не було корупційної складової, корупційні, — Ярослав Ковтун, депутат міської ради.

І хоч як голова земельної комісії БЮТівець Іван Бакшун не намагався протягнути це питання, кілька фракцій були категоричні.

— За що я маю голосувати, давайте візуалізувати, у нас же є екран, — Володимир Зуб, депутат міської ради.

У залі засідань таки дійсно є ще один екран. Та з візуалізації на ньому з’явилися лише фото оцих гаражів, за оренду яких щомісяця люди сплачують річну вартість оренди. Та приватизувати ділянки під гаражами їм не дозволили.

— Цими будками забудували . Десь ви бачили таке в Європі, — Ганна Якубова, депутат міської ради.

Також депутати цього скликання проголосували за додаткове виділення понад 30 тисяч гривень на утримання залізничної вузлової лікарні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button