Суспільство (відео)

Морозам і снігу бути: назвали погоду на Чернігівщині до кінця зими (Відео)

Чернігівщину чекають люті морози. Те, чого не було півтора місяця зими, з дня на день накриє місто та область.

«Найбільш інтенсивно зменшуватиметься температура з 14 січня. Будуть чотири найхолодніші ночі – на 15, 16, 17 і 18 січня. Температура знизиться до мінус 15-20 градусів. Удень буде мінус 12-17 градусів», — Юрій Сибірцев, метеоролог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія створення Чернігівської гідрометеорологічної служби

Щодо опадів, то вони очікуються слабкої та помірної інтенсивності. Але морозитиме недовго. Незначне потепління – мінус 3-8 вдень, 9-14 вночі – почнеться вже з 19 січня. Загалом остання декада січня прогнозується більш теплою – нуль із невеликим мінусом, і сніжною. Лютий продовжить тенденцію.

«Згідно з довгостроковими прогнозами погоди, в лютому очікується погода десь на один градус вище норми, тобто зберігається тенденція до більш теплої погоди. Але водночас опадів очікується дещо більше норми», — Юрій Сибірцев, метеоролог.

Температура березня також орієнтовно буде трохи теплішою за норму, з рясними опадами. Загалом, за словами Юрія Сибірцева, такі «теплі» тенденції невдовзі можуть змінитися.

«Останні дні спостерігаються дуже сильні снігопади в Іспанії, в Японії. Дуже сильні снігопади, що буквально паралізували рух автотранспорту. Ми зараз перебуваємо між цими осередками, але такі «хвилі» рухаються планетою і, я думаю, через кілька років погода відновиться», — Юрій Сибірцев, метеоролог.

Ми зараз перебуваємо в «теплій» фазі циклічності погоди, проте, попри тенденції глобального потепління, за словами метеоролога, усіх нас чекають суворі та сніжні зими.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button