Суспільство (відео)

У Чернігові відкрили перший сервісний центр із ремонту турбокомпресорів (Відео)

У Чернігові відкрився перший в області сервісний центр з обслуговування та ремонту турбокомпресорів. Відтепер на його базі проводитиметься повний цикл ремонту турбін, а усім клієнтам надаватиметься гарантія.

«Ми будемо надавати повний спектр послуги від зняття та ремонту і до післягарантійного обслуговування. На всі ці турбіни даватиметься гарантія 1 рік. У нас є СТО, у нас є ремонтна база», — Олександр Кірін, директор «Турбоком сервіс-центру» м. Чернігів.

Сервісний центр є партнером компанії «Турбоком», що має чотири заводи із виготовлення турбокомпресорів у різних країнах. Основне виробництво розташоване у Мелітополі. Це єдине підприємство в Україні, що створює подібну техніку.

«У нас повний процес виробництва турбокомпресорів. Починаючи від чавунного лиття і закінчуючи повним складанням й установкою на двигун. У Чернігові наші партнери будуть здійснювати повну заміну. Вони купили всі стенди, все балансувальне, добалансувальне обладнання. Вони оснащені як кращі світові сервісні центри», — Володимир Овчаренко, генеральний директор групи компаній «Турбоком».

Кожен працівник сервісу пройшов стажування на заводі в Мелітополі та склав іспит на знання всіх процесів ремонту турбокомпресора. До того ж центр повністю оснащений новітнім обладнанням українського виробництва. Воно призначене для обслуговування усіх модифікацій турбокомпресорів.

«Технологія ремонту полягає в заміні середнього корпусу. У народі це картридж називається. Перш ніж встановлювати на автомобіль, він добалансовується на розгінному стенді, що розганяє сам картридж до обертів 180-200 тис., залежно від турбін. Відповідно, він показує дисбаланс, що прибирається на самому стенді. Щоб надалі турбіна працювала на автомобілі без поломок», — Віталій Роганський, менеджер «Турбоком сервіс-центру» м. Мелітополь.

Основна перевага створення такого сервісного центру саме в нашому місті полягає в тому, що чернігівці тепер мають змогу відремонтувати турбокомпресор протягом 12 годин, а не витрачати дні, а іноді й тижні, на пересилання його до заводу-виробника в Мелітополі та назад. За словами водіїв, це дасть змогу заощадити час і гроші. А робочий транспорт не простоюватиме в ангарах.

«Турбокомпресор демонтують на сервісі, пересилають… Немає значення, куди – Київ, Харків, Мелітополь. Це все займає певний проміжок часу, автомобіль простоює, відповідно, це й фінансові втрати для самого перевізника», — Олег Шоцький, начальник сервісу «Дальнобойсервіс».

Сервісний центр мелітопольського підприємства в Чернігові можна знайти за адресою: вулиця Івана Мазепи, 112. Компанія «Турбосервіс» дбає про якість своєї продукції та перевіряє її від початку виробництва та до моменту монтажу в автомобіль.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button