Суспільство (відео)

Музика і виставка «вуличного мистецтва»: активісти «пікетували» судовий процес над Олександром Тарнавським (Відео)

Триває судовий процес над громадським активістом Олександром Тарнавським. Звинувачення – написи з образою президента. Друзі обвинуваченого просто перед входом до Новозаводського районного в місті Чернігові суду продемонстрували візуальні докази його невинуватості. Мовляв, по-перше, Тарнавський узагалі нічого не писав на стінах, а по-друге – написане не було образою президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові судять активіста за нецензурне вуличне «мистецтво» (Відео)

«На парканах узагалі було написано через зірочку. Там могло бути все що завгодно – хАйло, хОйло. Те, що це саме буква «У», додумала поліція. Це вони визначили, що це нецензурна лексика. Зеля як Зеленський – це також визначила поліція. Зеля – це міг бути Зеляєв … Хто завгодно», — Олександр Тарнавський, громадський активіст, обвинувачений.

Друге судове засідання, як і перше, стало з приставкою «міні». Адвокат обвинуваченого клопотала про виклик свідків, суддя клопотання задовольнив.

«Суд ухвалив. Задовольнити клопотання захисника Кулініч і викликати свідків. У зв’язку з чим розгляд справи відкласти», — Юрій Овсієнко, суддя у справі.

«Це поліцейський, який написав на мене заяву, і поліцейський, який складав протокол. Поліцейський, який писав протокол, зробив дуже багато помилок, тому адвокат хотіла його заслухати. Він не встановив моєї особи, вписав туди не мої дані», — Олександр Тарнавський, громадський активіст, обвинувачений.

Нагадаємо, перше судове засідання було перенесене задля ознайомлення обвинуваченого та його адвоката з матеріалами справи.

«Щодо переслідувань… Після того, як я ознайомилася з матеріалами, взагалі не маю жодних сумнівів», — Катерина Кулініч, адвокат у справі.

Уже третє засідання перенесли на четвер, 16 вересня. Воно відбудеться о 4-й годині дня.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button