Суспільство (відео)

МВС у Ніжині влаштувало оглядини літаків вітчизняних виробників малої авіації (Відео)

У Ніжині на Чернігівщині продемонстрували рятувальні, патрульні і розвідувальні літаки українського виробництва. На них можна патрулювати кордон, моніторити пожежну ситуацію і перевозити хворих. Вони можуть поповнити авіапарк підрозділів Міністерства внутрішніх справ, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На виставці апарати презентують фірми з Одеси, Києва, Харкова та Броварів. Саме з цього містечка поблизу столиці авіаконструктори показують дводвигунний апарат. Так, пілоту ліньки рулити до злітної смуги, тому злітає  просто з перону. «Не потребує довгих смуг – смуги 400 метрів достатньо. Короткі площі, бетон, грунт. бензин А-95», — каже пілот Марк Кочергін.

Інший пілот Сергій Філатов може довго розповідати про переваги малої авіації. Власне йому вже доводилося в своєму житті на маленькому літаку допомагати і прикордонникам і пожежникам.

Заступник міністра МВС Сергій Гончаров придивляється до невеликих літаків. Він не відкидає, можливо, якісь із них отримають почесний напис «Поліція», «Рятувальник» чи «Прикордонна служба».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині здійснив аварійну посадку літак

«Ми повинні мати сучасну велику техніку для гасіння пожеж, для медичної евакуації, але щоденна робота для моніторингу повітряного простору, моніторингу кордону, для моніторингу лісових пожеж і акваторії морських та річкових, вона потребує щоденного аналізу та спостереження», — каже він.

Хоч ці невеликі літальні апарати не замінять ту ж таки «Супер Пуму» з її чотиритонною ємністю для гасіння пожеж чи можливістю взяти на борт 20 рятувальників. Ці літаки стануть радше очима тієї ж таки поліції. Утім, коли дуже треба, то можуть вивезти і  тяжкохворого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button