Суспільство (відео)

Проект на мільйон: на Чернігівщині діти в очікуванні медіа обновки (Відео)

Справжній сюрприз до 1 вересня влаштує своїм дітям Іванівська громада. Це буде новенька медіатека вартістю понад мільйон гривень.

« Це сучасний інформаційно-комунікативний простір, де можна безкоштовно отримати доступ до інтернету, інформації, підготувати свій проект.  Сюди зможуть приходити різні вікові групи – учні, вихованці дитсадків, молодь, дорослі, люди старшого віку», — Оксана Колесник, начальник відділу освіти Іванівської ОТГ.

«Тепер у нас такий сучасний простір, що він потребує медіа теки, і я вважаю, що вона дуже потрібна для розвитку й освіти дітей», — Любов Бут, вчитель початкових класів Іванівської ЗОШ.

Половина цих коштів – грант, його громаді вже виділяє міжнародна організація з міграції. Половину от-от профінансує Іванівська ОТГ.

«Тут будуть і сучасні ноутбуки, інтерактивні планшети та підлога, велика інтерактивна панель, відійдемо від практики використання інтерактивних дошок», — Оксана Колесник, начальник відділу освіти Іванівської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іванівській ОТГ вручили ключі від будинку дитині-сироті

Під сучасний медіапростір уже навіть підготували приміщення.

«Приміщення, яке на сьогодні не використовується в освітньому процесі. Раніше це була майстерня. Це була майстерня», — Анатолій Гандиш, директор Іванівської ЗОШ.

Усі в очікуванні обновки. Важливою вона буде для всіх, недарма назва проекту «Медіатека – простір, де є місце кожному». Проте надзвичайно цінною і потрібною вона стане для діток з особливими освітніми потребами.

 «Вони можуть тут навчатись, розвиватися… І реабілітація», — Ірина Рудник, завідувач логопедичного пункту Іванівської ОТГ.

«Медіатека для нас дуже потрібна», — Тетяна Готенко, психолог Іванівської ЗОШ.

Саму ж атмосферу очікування новинки найкраще можуть передати тільки діти. Для них це немов свіжий ковток повітря, адже традиційно до сільської школи такі проекти доходять не скоро, і діти там почуваються трохи обділеними увагою. І коли вони чують про такі можливості, в них сяють очі.

—  Хочу, щоб була в нас медіа тека.

— Там буде дошка у вигляді планшета та інтерактивна підлога.

— Я хочу, щоб була медіатека. Там буде дошка у вигляді планшету та інтерактивна підлога.

—  Ми хочемо медіатеку. 

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button