Суспільство (відео)

Корисні практичні навички: спеціалісти ДСНС із Волині допомагають колегам і навчають чернігівців (Відео)

Триває розв’язана росією жорстока повномасштабна війна. Ворог завдає жорстоких ударів по мирному населенню, руйнує цивільну інфраструктуру. Навіть звільнені території від окупантів можуть нести в собі приховану загрозу, адже забруднені вибухонебезпечними предметами. Тож кожному громадянину вкрай важливо знати всі аспекти правильного поводження в сьогоднішніх реаліях. Експерти ДСНС із Волині прибули до Чернігова, аби навчити чернігівців корисних практичних навичок.

«Наша позаштатна група виконує завдання з інформування населення щодо правильної поведінки в разі отримання сигналу оповіщення, сигналу радіаційного та хімічного забруднення. Також навчаємо правил поводження з вибухонебезпечними предметами, окремо працюємо із інформуванням і тренуванням людей із надання першої медичної допомоги»,- Іван Дунайський, керівник позаштатної групи Головного управління ДСНС України у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині збудують мережеву сонячну електростанцію

Днями корисні лекції спеціалісти ДСНС провели для відвідувачів одного з торгових центрів, де всі слухачі могли дізнатися, як правильно зупиняти різного типу кровотечі та проводити серцево-легеневу реанімацію. А також фахівці розказали чернігівцям, як поводитися, якщо побачили предмет, схожий на міну чи снаряд, і які підступні пастки можуть встановлювати окупанти.

«Працюємо в Чернігові ми уже другий тиждень, за цей час також встигли опрацювати 10 територіальних громад. Наразі в Чернігові завершуємо роботу, в нас залишаються ще дві територіальні громади в Прилуцькому районі»,- Іван Дунайський, керівник позаштатної групи Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Подібні заходи спеціалісти ДСНС проводять по всій Україні, залучаючи для цього якомога більше працівників. Адже така інформація є вкрай важливою для збереження життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button