Суспільство (відео)

На Алеї Героїв з´явився пряничний чоловічок: новорічна ініціатива чернігівської молоді (Відео)

Ось такий пряничний чоловічок з´явився просто в центрі Чернігова. Усі новорічні свята він сидітиме на лавці навпроти зеленої сцени та чекатиме охочих з ним сфотографуватися.

«Пряничний чоловічок такий добрий, теплий. Якщо уважно поспостерігати за ялинкою, то там також є елементи з пряничними чоловічками. Це так відображає всю концепцію, яку ми бачимо на Площі. Я запропонував на засіданні Чернігівської молодіжної ради реалізувати цей проєкт разом. Це перша фотозона, котру ми створили. Дмитро Висоцький повністю робив технічне оснащення. Разом ми зробили такий концепт. Я думаю, що це буде чудовий подарунок містянам до Нового року», — Михайло Брижко, голова Чернігівської молодіжної міської ради.

«Це все створювалося зі своєї голови. Разом ходили, обирали якісь матеріали. Придумали матеріал поліпропілен. Спочатку з нього зробив ескіз, потім обліплював його гіпсом будівельним. Далі вже приводили його до ладу, лакували. Виробники будівельних матеріалів пишуть, що все має витримати морози до -30 градусів», — Дмитро Висоцький, створив пряничного чоловічка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинці відтепер з власною зеленою сценою

Пряничний чоловічок зроблений майже у людський зріст. Його висота приблизно метр і сорок сантиметрів.

«Є сенс його створити для діток, цікаво, як публіка відреагує. Якщо все буде добре і людям цей проєкт зайде, то можна наступного року додати йому дівчину», — Дмитро Висоцький, створив пряничного чоловічка.

Доповнили локацію сосновим гіллям, шишками, бантами та новорічними кулями.

«Все швидко, на ходу. Збирали, їздили до магазину, прикрашали, щоб зробити повноцінну локацію для фотографій. Сподіваюся, що його не розвалять», — Дмитро Висоцький, створив пряничного чоловічка.

Цей чоловічок є першим кроком у втіленні масштабного проєкту, який реалізовуватиме ініціативна молодь Чернігова.

«Ідея проєкту зявилася більше року тому. Ми обговорили її з управлінням культури і туризму. Там її підтримали. Вона полягала у тому, щоб крім тих місцин, котрі в Чернігові вже є, створювати певні ландшафтні елементи, малі архітектурні форми, аби можна було на їх фоні фотографуватися, щоб був красивий візуальний контент, щоб він створювався на базі міста», — Михайло Брижко, Михайло Брижко, голова Чернігівської молодіжної міської ради.

Михайло Брижко запевнив, що подібні фотозони з´являтимуться у Чернігові й надалі. А ближче до туристичного сезону робоча група створить каталог, куди увійдуть найкрасивіші місця обласного центру. До процесу залучатимуть і мешканців міста.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button