Суспільство (відео)

На Чернігівщині бухгалтер голодує, щоб отримати зарплату (Відео)

На Чернігівщині бухгалтер міської лікарні голодує через невиплату заробітної плати.

Мати двох дошкільнят від квітня не отримує заробітної плати. Жінка працює бухгалтером в Остерській лікарні. Відколи нею почала опікуватися громада, зарплату медикам і персоналу перестали платити взагалі.

Величезні суми заборгували за комуналку, енергетики вже погрожують знеструмити лікарню, а персонал більше не вірить обіцянкам і звільняється.

Людмилу Жир підтримали всією лікарнею, бо також не отримують грошей. Лікарня одержує державну дотацію, що покриває трохи більше половини фонду заробітної плати. Решту, – а це ще близько 300 тисяч гривень, – має фінансувати місцева громада. Або ж відмовитися від лікарні. Місцеві чиновники запевняють, це для них захмарна сума. Свою ж зарплату отримують без затримок.

У райдержадміністрації вбачають лише один вихід – приєднати Остерську лікарню до районної. Але після того, як Людмила Жир оголосила голодування, в місцевому бюджеті все ж таки знайшли трошки грошей і дали медикам зарплату за половину травня. Людмила тимчасово припинила свою акцію, але запевняє: якщо решту в найближчий час не виплатять, поновить її знову.

Джерело: ТСН

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button