Суспільство (відео)

На Чернігівщині чиновник тероризує селян (Відео)

Уночі в селі Пальчики, що на Бахмаччині, у двори людей повкидали газету зі статтею про те, що їхня громада гуде роєм, бо місцевому голові Олександру Князеву не дають працювати на благо людей. Завітавши до Пальчиків, ЧЕline справді почув рій, що багато розказав про місцевого очільника, якому приписали і занепад села, і надзарплати самому собі, і махінації із землею.

— Як я його буду вважати хорошим головою? Що він зробив для села? Він повинен робити для села. Не для себе, а для села.

— Який розвиток села, про що ви говорите?

— Як це так, землю оформити без сільського голови? Ми перші внески поплатили. Він реготав нам у вічі. Він нічого нам не зробив. 

— Щойно сесія, то він і каже, що, згідно із законом, йому треба додати зарплату. А пожежну закрили, без неї це загибель селу.

— Каже, чому ви прийшли? Ідіть звідси. Нехороший дядько, коротше кажучи.

Людей обурило, що сільський голова розписав для обласної преси свої звитяги та роботу для розвитку села. Насправді ж жоден житель Пальчиків не зміг назвати хоча б одну його хорошу справу.

— А що він хорошого зробив? – А я не знаю, що він робив, що він не робив.

— Нууу, не знаю. Поганого нічого не робив.

— Я дуже не вникав, що робить. Ну, робить… Щось робить же ж.

— Що для села він зробив? – Нічого.

— Ну, я не пам’ятаю, уявляєте, що він зробив. 

— Ходить до сільради, а що він там робить – Бог його знає.

Більше того, село буквально гуде розмовами про те, що він обклав даниною частину своїх співробітників.

«Він «нагинав» своїх працівників, користуючись посадою. Примушував частину зарплати віддавати йому», — Сергій Гуринець, директор комунального підприємства села Пальчики «Турбота».

«Наскільки я знаю, нашому техпрацівникові додав 0,25 ставки, то вона віддавала їх йому. Так само поклав обов’язки техпрацівника на касира, то вона також віддавала йому цю зарплату», — Ніна Петренко, головний бухгалтер КП «Турбота».

Були навіть написані заяви до правоохоронних органів, проте, як кажуть, віз і нині там. Більшість людей відкрито боїться щось говорити, адже репресії з боку сільського князя можуть не забаритись.

— Я вам кажу, на камеру ніхто говорити не буде. Можна розповісти багато чого. – Бояться люди? – Бояться, так.

— Ви оце напишете, то він мене ще зі світу зживе.

У той час, коли село переповнене людським гнівом, сам Олександр Князев нічого не коментує і грається в мовчанку.

«Ну, я ж вам сказав, що нічого не буду говорити. – А те, що високу зарплату собі поставили, також не будете говорити?», — Олександр Князев, голова села Пальчики.

«Я не можу спокійно дійти до роботи. Кожен питає, ну що, він там убрався, коли він вже убереться», — Марина Циганок, секретар Пальчиківської сільської ради.

Депутати Пальчиківської сільської ради доведені до відчаю і налаштовані рішуче. Вже кілька разів намагались звільнити недбайливого голову, але останній постійно знаходив зачіпки в процедурі та поновлювався. На початку жовтня планують чергову спробу звільнити село від заїжджого з Сумщини голови-заробітчанина.

«Депутати планують достроково припинити повноваження сільського голови. – Чому? – Ви ж бачите, який бардак у селі», — Марина Циганок, секретар Пальчиківської сільської ради.

Депутатські причини висловлення недовіри солідарні з думкою громади, яка втомилась терпіти.

«За людей він узагалі не турбується. Він лише дбає про себе і про свою заробітну плату», — Наталія Лемішко, вчитель початкових класів с. Пальчики, депутат сільради.

«Допомоги жодної. Нічого сільська рада нам не допомогла», — Наталія Горинець, вихователь дошкільної групи с. Пальчики, депутат сільради.

«Від нього нічого ми не бачили. Сидить у сільській раді, газети читає, радіо слухає. Оце і вся його робота», — Наталія Коваленко, шкільний кухар с. Пальчики, депутат сільради.

Цікаво, що для спільного фото в згаданій газеті, яка збурила село, Олександр Князев навіть не знайшов односельчан.

— Сфотографували, показали, що є. А це не наші люди точно.

Жителі Пальчиків заявляють, що позитивної участі голови в житті села немає ніякої, і якщо нинішній керманич збереже за собою цей статус, доля населеного пункту, в якому і так проживає трохи більше трьохсот жителів, буде вирішена остаточно.

— Ну, село розвивається? – Дуже. Шлагбаум поставити і закрити його.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button