Суспільство (відео)

Чернігівець зібрав колекцію прапорів із майже всіх куточків світу (Відео)

Чернігівець зібрав цілу колекцію прапорів різних країн світу. Євген Агафошин – художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

«Багато прапорів я привозив, а є ті, які друзі привозили. Я дуже радію, коли до мене приходять гості і кажуть «А пам’ятаєте, що це я вам привозив?». Учасники мого колективу, мої друзі знають, що я колекціоную прапори», —Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Найпершими прапорами в колекції Євгена Агафошина стали стяги Білорусі та Росії. Вони в чоловіка з’явилися ще років 20 тому, коли його колектив брав участь у фестивалі «Дружба».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зберігається колекція вишиванок і рушників з усіх куточків області

«Раз на кілька років кожна країна брала участь. Великий був ярмарок у Сеньківці, і тоді Україна приймала. Там ми подружилися з колективами з Росії та Білорусі. Ми обмінялися дружніми прапорами. Вони ходили з українськими прапорцями, а ми ходили з російським і білоруським. Тому що культура без кордонів», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Тут можна побачити прапори Ямайки, Бразилії, Барбадосу. Є майже всі європейські країни, окрім Люксембурга, Боснії та Герцеговини, Чорногорії. У колекції можна побачити досить цікаві екземпляри.

«Це Венеція. Коли ми були в Італії, в нас була екскурсія Венецією, це прапор саме самої Венеції. Ми були в Сан-Марино. Це в Італії, але це окрема республіка, яка високо в горах. Там шикарні люди», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Одним із останніх прапорів, що з´явилися в колекції Євгена Агфошина, є стяг Албанії.

«Минулого року, коли перший день відкрили кордони, мені запропонували поїхати до Албанії. Я дуже полюбив цю країну, їхню культуру. Ми були в Тірані та познайомилися з колективами, які танцюють естрадну та стилізовану хореографію», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Євген Агафошин каже, що дружба між колективами дає чимало, зокрема обмін досвідом і творчими ідеями.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button