Суспільство (відео)

На Чернігівщині хочуть видати книгу пам’яті загиблих в АТО сіверян (Відео)

На Чернігівщині представники краєзнавчої організації та місцеві філателісти видали поштові конверти з портретами загиблих у зоні АТО чернігівських воїнів. Ідея виникла після випуску «Укрпоштою» кілька років тому поштових конвертів із сюжетами Героїв України, загиблих на Донбасі.

«Це хлопці з усіх інших регіонів і підтримують. Люди купують, відправляють листи. Тираж кожної, кожного сюжету становить чотириста тисяч, відповідно, чотириста тисяч по Україні реалізовується з кожного сюжету маркованих конвертів», — заступник директора Чернігівської дирекції «Укрпошта»Ганна Панаско.

Недовго міркуючи, філателісти та краєзнавці взялися до справи. Вже невдовзі був підготовлений комп’ютерний дизайн конвертів.

 «Ми почали контактувати з матерями загиблих героїв, ось. Вони відібрали фотографії. Щоб вони комусь послали і як пам’ять про своїх загиблих синів», — член Асоціації філателістів України Олександр Алін.

Надалі конверти виготовляли, аби вшанувати пам’ять загиблих чернігівських воїнів серед рідних і близьких, а пізніше і серед місцевого населення.

 «Я церкві подарував такий набір і набір значків, для церкви, потім усім матерям, хто там був, я їм усім безплатно по 50 штук за кошти клубу, значки і конверти, щоб вони роздали своїм рідним, близьким, послали, ось, щоб пам’ять залишилась про наших воїнів», — голова громадської організації краєзнавців Чернігівської області Валентин Іванець.

Для рідних і близьких загиблих військових це стало приємною несподіванкою.

«Я щиро вдячна, звісно, тому що дуже приємно… фотографію свого чоловіка», — дружина загиблого в АТО Володимира Титарчука Юлія Титарчук.

На майбутнє філателісти-аматори та представники краєзнавчого осередку Чернігівщини хочуть видати книгу пам’яті загиблих воїнів-чернігівців і випускати конверти більшим накладом, адже пам’ять про загиблих на сході бійців повинна зберігатись вічно.

За матеріалами військового телебачення України

Оператор: Ігор Березинський       

Ще статті по темі

Back to top button