Суспільство (відео)

Мертві – до мертвих: у Чернігові хочуть прибрати могили з парку Попудренка (Відео)

Перенести могили з парку імені Попудренка, що навпроти міської ради, на кладовище Яцево, – таку ідею пропонують реалізувати чернігівські громадські активісти.

Вони вважають, що в центрі міста, де відбуваються розважальні заходи та гуляють мами з дітьми, не місце кладовищу.

«У парку Попудренка стоїть невеличка стела, але ми педалюємо питання, щоб у 2017 році на Площі Небесної Сотні було розпочате та закінчене спорудження Меморіалу Захисникам України, де знайдеться місце монументальному пам’ятнику, можливо, з бронзи. Там стоять стенди воякам Чернігівщини, які загинули на східному фронті. Ми хочемо, щоб для них також був побудований пам’ятник. Там парк і могили, які треба перепоховати з почестями на Яцево. А там зробити парк відпочинку. Мертві – до мертвих. Уже кілька років порушується це питання, але ми загострюємо його і зберемо підписи. Це радянська традиція – перетворювати площі на кладовища», — чернігівський активіст, учасник Євромайдану Станіслав Тавлуй.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Не с того починаешь хлопче! С початку пропедалируй закинчення вийни…, потим поховай УСИХ загиблих, а лише потим пидалируй будивництво памятника…

Back to top button