Суспільство (відео)

Вшанувати пам’ять маленьких янголів, яких забрала війна: в Чернігові провели спільну молитву (Відео)

Спільна молитва у День захисту дітей об’єднала малих і дорослих, які зібралися біля чернігівської святині, щоб вшанувати пам’ять українських дітей, котрі загинули внаслідок російської збройної агресії.

«Вислухай же і наші молитви і не погордуй нашими благаннями та нашими молитвами за усіх безневинно убитих дітей, яких забрала ця страшна війна. Очисти душі їхні і визволи із муки вічної та всели зі всіма святими твоїми. Бо ти є Господь, життя, Воскресіння, ти є уповання наше і ми тобі славу возсилаємо з Отцем і святим Духом, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь!», — Отець Мирон, настоятель П’ятницької церкви.

Від початку повномасштабного вторгнення платформа пам’яті Меморіал збирає історії загиблих цивільних, аби правду про російсько-українську війну дізнавалися якомога більше людей по всьому світу. «Втрачене дитинство» – під такою назвою в Чернігові презентували історії маленьких янголів, які пішли в засвіти.

«Це 23 історії з усіх куточків України, вони уособлюють всіх дітей, яких сьогодні вбили росіяни. Станом на сьогодні це вже 484 дитини, це дуже і дуже багато. Така виставка відбувалася до річниці повномасштабного вторгнення в Новій Зеландії, Польщі та Ізраїлі. До Дня захисту дітей ми вирішили провести її і в містах України, наразі вона організована у вісьмох обласних центрах», — Наталія Найдюк, представниця платформи пам’яті Меморіал.

На жаль, навіть у ніч напередодні Дня захисту дітей росія вбила дитину в Києві. Тому, за словами організаторів заходу, сценарій довелося дещо змінити.

«У нас був трошки інший сценарій сьогодні, але з огляду на події сьогоднішньої ночі, він не міг бути реалізований, тому що в нас серце болить і до свята дуже далеко», — Оксана Тунік-Фриз, громадська діячка.

До заходу та спільної молитви долучилися учні різних шкіл міста, а також їхні батьки та військові, які боронили Чернігівщину від окупантів.

«Музиканти, спортсмени, творчі діти, які займаються театром, прийшли і взяли участь у цьому перфомансі, мета якого була згадати та помолитися і за янголів, які на небі, і до Бога – за всіх дітей, які сьогодні в Україні і страждають на своїй землі. А виставка показує глибину болю нашого народу», — Оксана Тунік-Фриз, громадська діячка.

Також усіх присутніх дітей організатори пригостили солодощами.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button