Суспільство (відео)

На Чернігівщині розвиватимуть виноробство і створять гастрономічну «дорогу смаку» (Відео)

Сфера туризму на Чернігівщині отримає нове дихання. Очільниця обласної державної адміністрації Анна Коваленко організувала розширену нараду з керівниками туристичних об’єктів, гідами та підприємцями, на якій визначила основні напрями розвитку туристичної галузі.

«Чернігівщина має колосальний туристичний потенціал. І ні для мене, ні для вас не є секретом, що сусідство зі столичним регіоном і наявність визначної історії відкривають перед цією галуззю велику перспективу»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Одну з головних проблем очільниця області вбачає тут у незадовільній якості туристичної інфраструктури. Тому профільним департаментом було зроблено зріз у вигляді таблички низки туристичних об’єктів для забезпечення їх необхідними складовими, щоб приймати туриста.

«Колір червоний – це проблемні питання, що потребують нагального вирішення. Жовтий – це часткові проблеми. А зелений – це задовільний стан»,- Людмила Замай, в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівській ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському музеї зберігається експонат, зображений на картині відомого художника Рєпіна (Фото)

Також важливий акцент у розвитку туризму ставитимуть на дороги, під’їзди до об’єктів. До процесу активно долучається Служба автомобільних доріг.

«Усі дороги, щодо яких було звернення, вони всі потрапили в плани ремонтів на 2021 рік. Зараз ми готуємо технічне завдання на проектування»,- Роман Сміяненко, начальник Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Із креативних цікавинок – уже цього року область побачить початок нового туристичного проєкту, що реалізується за підтримки європейських донорів: «Дороги вина та смаку».

«Побачили великий потужний потенціал для розвитку гастрономічного туризму. Це такий потужний світовий тренд. Надходження від саме гастрономічного туризму становлять приблизно 150 мільярдів на рік. Якщо говорити цифрами виключно по Європі та порівнювати гастрономічного туриста і просто туриста, то середній чек на простого туриста становить 50 євро, а гастротурист залишає на рік 200 євро»,- Ксенія Вехетек, співзасновниця Українського клубу автотуристів та проєкту НавколоUA.

На цьому етапі головний акцент ставитимуть на гастрономії та смаку, аніж на виноробстві, яке в нашій області, порівняно з південними регіонами, розвинене слабше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button