Суспільство (відео)

Новий формат: на Чернігівщині чиновники організували унікальні «Українські вечори» (Відео)

У День Соборності України в Чернігові стартував амбіціозний суспільно-культурний проект «Українські вечори». Вперше в історії обласна влада організовує подібні заходи. Головна мета – періодично збиратись представникам влади та громадськості й обговорювати важливі теми в житті регіону та країни загалом. Ініціатор заходів – Чернігівська облдержадміністрація.

«Трішки залучити людей до культурного життя і до того, що відбувається в країні. Сьогодні буде перший такий захід і він присвячений Томосу», — розповідає Світлана Здор, радник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична подія: Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України

 

«Виклики нової української церкви та нашої держави у зв’язку з цією подією. Питання єдності, духовності, Томосу, питання викликів», — говорить Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

«Відбулась історична справедливість. Ми отримали те, за що багато років боролись. Те, що в нас, можливо, колись і вкрали. Те, до чого нас не допускали, бо хтось хотів, щоб український народ був у рабстві. Але Господь вважає, що кожна людина має бути вільною, тому дав нам те, до чого ми дійшли сьогодні», — зазначає Отець Роман, секретар Чернігівської єпархії Православної церкви України.

«У нашій історії сталася подія, яку Президент прирівняв до прийняття незалежності», — наголошує Людмила Зіневич, волонтер, співорганізатор заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культурний бомонд та чиновники Чернігова відтепер засідатимуть у кав’ярнях

Місце для обговорення вибрали таке, щоб підтримувало неформальний статус діалогу та український колорит, – «Львівську кав’ярню». Особлива роль в організації заходу належить волонтерам та учасникам АТО.

«Завдяки нашим хлопцям, які сьогодні на Донбасі, все нам сьогодні вдається. Ми збираємось у мирному Чернігові послухати про те, що відбувається в нашій країні і як це позитивно впливає на наше життя», — говорить Володимир Ткач, радник голови Чернігівської ОДА.

На думку радників голови Чернігівської обласної адміністрації, саме в таких відкритих до суспільства діалогах досягається спільна з громадою думка та ухвалюються правильні рішення.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button