Суспільство (відео)

На Чернігівщині селяни готуються зустрічати весняний городній сезон (Відео)

Весна іде – роботу несе. Це про село. Хоч ті, хто любить працювати, той і взимку не нудьгує, проте, хоч як крути, «у сезон» роботи додається «дай Боже». Атмосферу створюють городи.

«Городи в основному. Незабаром городи почнуться. – Чим зараз займаються? – Готуються до весни. – Що вирощують? – Особисто я вирощую картоплю. Борщовий набір. Усе ми вирощуємо вдома»,- Олександр Пащенко, староста Ушнянського старостинського округу.

Закінчення першого місяця весни зазвичай стає стартом активних дій. Пригріває сонечко, весняні роботи виходять з анабіозу і селянин починає… «мріяти».

«Картоплю посадити, гній вивезти, корів пасти. І так далі, і тому подібне. Коник є. Дві корови є. Будемо воювати»,- Анатолій, житель села Ушня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові громадський транспорт майже два місяці курсуватиме до кладовищ

«Я пенсіонер уже. Купую насіння та готуюсь. Приїдуть, виорють, посадимо, посіємо і так далі. І зберемо врожай. Картоплю, огірки, помідори і так далі»,- Володимир, має дачу в селі Ушня.

«Орати городи. Садити все. Кожен рік те саме»,- Олександр, житель села Ушня.

«Ну а як готуються? Прибирають. Починають на городі щось робити. Будемо орати, будемо садити»,- Оксана, жителька села Ушня.

Першим етапом весняних активностей після сходження снігу, за словами селян, стає прибирання. Утилізують усе, що накопичувалось під білим і пухнастим.

«Ну, прибираємо у дворі, загрібаємо… сміття, яке назбиралося за зиму»,- Ганна Олександрівна, жителька села Ушня.

Загалом сільські жителі і дачники початок сезону сприймають із радістю, адже, окрім клопотів, це все їхнє життя, його суть. І без робочого сезону трудівники села вже себе не уявляють.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button