Суспільство (відео)

У Чернігові реалізують проєкт, що дає змогу чотирилапим гідно прожити старість (Відео)

Аліса все життя була безпритульною і мешкала на ринку. Зараз їй 17 років і вона живе в центрі «Крок до тварин». Вік Друїда невідомий, але, як зазначила начальник організації, він точно не молодший 13 років. У нього артроз.

«Він приїхав помираючим собакою. У нього болять суглоби на погоду, ми його постійно підтримуємо, лікуємо. Зараз він має значно кращий вигляд. Він більше року в нас», — Тетяна Діденко, начальник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото в осінньому листі чи в собачому туалеті: як чернігівці та собаки ділять паркову територію (Відео)

Для таких собак, які не є перспективними до прилаштування через свій вік, у чернігівському ветеринарно-стерилізаційному центрі започаткували проєкт «Спокійна старість». Він діє вже третій рік.

«Дуже рідко люди беруть стареньких собачок, хоча є і ті, хто бере, але не так часто, як нам того хотілося б. Старих собак нікуди дівати, їм не можна повернутися на вулицю, бо більшість із них глухі, сліпі, мають певні вади, які не є причиною, щоб припиняти їхнє життя, але щоб жити на вулиці вони є великою перешкодою», — Тетяна Діденко, начальник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Натомість у центрі такі собаки завжди отримують їжу та увагу від людей. Це дає змогу чотирилапим комфортно існувати. Є тут собаки, які доживають і до 20 років, що є дуже поважним віком для цих тварин.

«У нас є собака, якому більше 16 років. Минулого року в нього помер власник. Спадкоємці хотіли його вбити, його труїли, потім завезли в інший куток міста. Цей собака на сьогодні почувається непогано. Ми не можемо дати тієї любові, яку він отримував від власника, але на вулиці він не вижив би», — Тетяна Діденко, начальник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Зазвичай кількість таких собак коливається в межах від 35 до 45. Це число не є сталим, адже тварини вже старі. Проєкт повністю фінансують благодійники. Саме тому кількість собак, яких беруть на утримання, обмежена.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button