Суспільство (відео)

На Чернігівщині закінчується пілотний проєкт сертифікації вчителів (Відео)

Три роки поспіль учителів початкових класів з усієї країни сертифікували, оцінюючи їхні знання та педагогічні вміння.

«Перш за все, для вчителя це величезний крок у його професійній діяльності. Якщо ж дивитися на фінансову сторону, то це 20% надбавки до заробітної плати»,- Тетяна Маханькова, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області.

Якщо брати нашу область, то в перший рік сертифікат отримали 17 вчителів, у другий – 34. Цього року на фінішній прямій – 38 педагогів. Зараз триває останній, третій, етап сертифікації.

«Третій етап – це оцінювання безпосередньо практичної діяльності учителя. З кожним вчителем експертна група спілкується два робочі дні. В перший день вчитель має показати два свої заняття. Це онлайн-трансляція занять. І також самопрезентувати себе»,- Тетяна Маханькова, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина наблизилася до «червоної» карантинної зони за показниками захворюваності

«На наступний робочий день відбувається інтерв’ю – спілкування експерта з вчителем»,- Тетяна Маханькова, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області.

У зв’язку з пандемією все відбувається в онлайн-режимі. Так само, як і перші два етапи тестування та самооцінювання. З наступного року пілотний проєкт сертифікації завершить своє існування і буде трансформований.

«Якою вона буде з січня 2022 року, на сьогодні триває обговорення. Чи це буде продовження пілотного проєкту, чи це буде якийсь елемент атестації вчителів обов’язковий…»,- Тетяна Маханькова, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області.

Загалом за часи сертифікації географія претендентів поступово змінювалася. Так, у перші роки переважали вчителі з регіонів області. Цього ж, останнього, року переважну більшість становили педагоги з Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button