Суспільство (відео)

Запальне свято та пісня про матір: адвокати Чернігівщини з розмахом відсвяткували свій день (Відео)

Феєрично, з розмахом і від душі. Адвокати з усієї області зібралися в Чернігові, щоб відсвяткувати урочисту частину дня адвокатури України, який відзначали 19 грудня. Адвокати за професією, правозахисники за покликанням вибирали свій професійний шлях за покликом душі.

«Надивився несправедливості в дитинстві. І ще тоді став на захист своїх ровесників по школі, по класу», — Анатолій Пономаренко, правозахисник.

«Ну це була моя мрія дитинства, і вона певний час не могла бути реалізована за радянської влади», — Андрій Карась, правозахисник.

«З самої школи. Навіть інших варіантів, якщо чесно, не було», — Іван Петрикей, правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа життя, кримінал і ночівля на роботі: чернігівські адвокати розповіли про реалії професії

«Ми кожен день маємо якісь нові виклики. І це дарує нам певні позитивні емоції», — Олексій Кінебас, правозахисник.

«Ця професія допомагає людям. Ми народжені для того, щоб допомагати. Я горджусь тим, що я є адвокат», — Наталія Тагеєва, правозахисниця.

Урочистий захід, що об’єднує адвокатів, — це вже традиційне свято. Свято людей, які стоять на сторожі наших прав, часто наражаючи на ризик самих себе.

«Апріорі покликана бути на сторожі прав і законних інтересів громадян. І це ставить цю професію на фоні з іншими в зону ризику. Однак це не зупиняє адвокатів від виконання їх обов’язку», — Микола Торбеєв, заступник голови ради адвокатів Чернігівської області.

Урочисте святкування дозволяє колегам познайомитись, поспілкуватись у неформальній атмосфері, поділитись досвідом та підбити підсумки року.

«Надзвичайно багато колег влилися в наші ряди, тому ми зустрілися хоча б для того, щоб ми один одного побачили», — Анатолій Селюх, правозахисник.

«Люди ж іноді між собою в судах сперечаються, і от позасудова обстановка допомагає краще це все сприймати», — Сергій Слєпченко, правозахисник.

«Подібні заходи вони нас б’єднують і роблять наше життя яскравішим», — Анна Даневич, правозахисниця.

«Для спілкування, тому що адвокати в такій кількості збираються дуже рідко», — Юрій Гордійко, правозахисник.

Розпочалося свято з привітань і відзнак. Відмічали правозахисників нагородами національної асоціації адвокатів України, обласних і міських рад.

«Сьогодні ми насамперед святкуємо своє професійне свято – день адвокатури України. Адвокатська праця – це дуже важкий труд, тому ми нагороджуємо адвокатів», — Галина Якуба, правозахисниця, голова ради адвокатів Чернігівської області.

Відзначаючи честь і значимість професії, правозахисники не забули і про найрідніших людей, котрим навіть присвячували пісні в авторському виконанні.

«Подякувати в першу чергу нашим батькам. Це ті люди, які нас надихають, і це люди, яким ми будемо вдячні все своє життя. Рідна мати моя, ти ночей не доспала», — Микола Кашуба, правозахисник.

Урочиста частина змінилась конкурсами, концертними номерами та співами. Розважав правозахисників відомий чернігівський гурт «Цілком таємно». Під його запальні мотиви адвокати показали, що можуть не лише якісно працювати, а й відпочивати.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button