Суспільство (відео)

Смаколики та атмосферне кіно: в Чернігові пропонують безкоштовні кінопокази (Відео)

Сумуєте за улюбленими фільмами та походами в кіно, але з питань безпеки не наважуєтеся відвідати кінотеатр? Туристично-інформаційний центр пропонує альтернативу та запрошує кіноманів до себе у гості.

«У 2022 році нам вдалося лише одного разу на День молоді показати фільм просто неба, але зрозуміли що всі ми трошечки скучили за цим. І той момент, що лячно йти до кінозалу, до великого торгового центру, тим паче, якщо фільм триває дві години, то багато хто відмовляється від цього. Ми вирішили запропонувати абсолютно безкоштовні кінопокази для малечі, студентства та більш дорослих людей у нашому інформаційному центрі»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємося до будь-яких обставин: як триває підготовка до зими в Городнянській громаді (Відео)

Особливі атмосферу зі смаколиками також гарантують. Загалом планують проводити по два кінопокази на місяць. А фільми для перегляду вибиратимуть особливі – про Чернігівщину та всю Україну.

«Для дитячої аудиторії це не тільки мультики, а й фільми. От учора дивилися «Книгу життя». Якщо говорити про людей старших, наприклад, молодь, у них зараз виникло бажання подивитися фільм «Вій». Але в контексті не того, що це радянський фільм, а з того погляду, що в цьому фільмі багато сюжетів пов’язані з Чернігівщиною, власне з Седневом. Коли ми зараз дуже сильно переживали за Георгіївську церкву в період активних бойових дій. І далі, я впевнена, ми разом зі студентами вибиратимемо фільми, які насамперед будуть пізнавальні та цікаві для обговорення. Це не топові фільми, які пропонують кінотеатри»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

А ще знайомитимуть глядачів з українським кіно.

«Сьогодні Україна – в топі Європи. Вона має стати в топі нас самих також, ми самі так багато не знаємо, не дивилися і не дивимося українського. Тому що нам нав’язували інше. А це саме момент для того, щоб показати своє. Якщо з дітьми трошки складніше, бо таких продуктів дещо менше або вони тільки напрацьовуються, а якщо говорити про українське кіно, то його насправді багато. Але треба розрізняти, що і коли нам хочеться подивитися»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

На випадок повітряної тривоги всі заходи безпеки будуть гарантовані. Головне – встигнути записатися на кінопоказ, бо кількість вільних місць обмежена. Стежити за анонсами, як завжди, можна на Facebook-сторінці Туристично-інформаційного центру.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button