Суспільство (відео)

На Чернігівщині запрацював перший мобільний клас безпеки для дітей (Відео)

На Чернігівщині запрацював перший мобільний клас безпеки для дітей. Основна мета занять – розповісти школярам, як діяти та куди звертатися в разі виникнення критичних ситуацій.

«Цей автомобіль призначений для проведень занять із підростаючим поколінням щодо правил безпеки життєдіяльності,а саме: в цьому автомобілі можна проводити заняття з пожежної безпеки, з мінної безпеки, з надання домедичної допомоги. Для цього є все необхідне: і манекени, і аптечки. Ми спільно з ювенальною превенцією проводимо заняття на тему правил безпеки дорожнього руху. А також цей автомобіль укомплектований імпровізованою смугою перешкод. Кожна дитина може одягти на себе форму рятувальника або поліцейського та пройти цю смугу», — Валерія Аніч, головна інспекторка Чернігівського районного ГУ ДСНС у Чернігівській області, капітан служби цивільного захисту.

Урок безпеки відбувається в інтерактивній формі. На першому занятті дітлахи мали можливість пройти смугу перешкод, навчитися користуватися вогнегасником, спробувати себе в ролі рятівника та поліцейського.

«Автомобіль укомплектовано кондиціонером, тож можна проводити заняття в зимовий період. Також заняття можна проводити зовні автомобіля. Він укомплектований і генератором», — Валерія Аніч, головна інспекторка Чернігівського районного ГУ ДСНС у Чернігівській області, капітан служби цивільного захисту.

Деякий час у мобільному класі проводитимуть заняття для школярів міста. Пізніше автомобіль продовжить свою роботу на території області, аби всі діти мали змогу отримати потрібні знання. Запити із районів збиратимуть в обласному управлінні освіти та передаватимуть їх рятувальникам і поліцейським, які й проводять заняття з безпеки життєдіяльності.

Журналіст: Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button