Суспільство (відео)

Що очікується в Чернігові на новорічні свята? (Відео)

«Нічого нового не буде, одразу попереджаю, однак ті світлові інсталяції, які були протягом попередніх років, ми хотіли б, щоб вони були, щоб була атмосфера»,- Олександр Шевчук – начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Цього року не буде ялинки та великих публічних заходів, однак, попри складні умови, в яких проживають чернігівці, кожен містянин хоче відчути казку та новорічну атмосферу, особливо діти.

«Щоб діти згадали, що є Новий рік, Різдво, що в кожну домівку прийде святий Миколай, усі ці речі насправді створюють певну атмосферу, дуже важливо переключити сьогодні наших містян на певні роздуми про те, що життя триває, що ми, українці, зберігаємо свої національні традиції.

Основна увага буде дітям, тому якщо з дітьми будуть якісь контактні речі, то, звісно, це не буде публічно, а в закритих приміщеннях, ми обов’язково приділимо особливу увагу дітям, які втратили одного з батьків на цій страшній війні, ця увага надзвичайно потрібна, на жаль, на сьогодні дуже мало є радості, а такий певний настрій для дітей важливий.

Фоново, безперечно, в місті повинні побачити Миколая, повинні відчути Миколая і діти, і дорослі, і навіть ті, хто в «золотому» віці 60-70+»,- Олександр Шевчук – начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Також планується встановити вертеп, щоб, прогулюючись містом, кожна родина могла відчути містерію в цей період. Ми поцікавилися думкою чернігівців, чи прикрашатимуть вони свою оселю на новорічні святкування.

« Свою оселю, звісно.

Насамперед це ж усе-таки свято, нам, батькам, звісно, важко, але діти хочуть Новий рік, чекають. – А ти чекаєш Новий рік? – Так».

«Будемо, але тільки ялинку, гірлянди на вікна – ні».

«Будемо, звісно, свято ж дитині треба влаштувати. В такій ситуації нехай хоч якась позитивна емоція буде в дитини».

«Будемо, кожного року прикрашаємо, Новий рік дуже любимо».

«Оселю будемо прикрашати, це ж Новий рік».

«Так, звісно, це наша сімейна традиція, діти вже навіть зараз готуються. У них спеціальні ігри такі, картинки розфарбовують, щоб чіпляти на вікна».

«Попри те, що відбувається в нашій країні, всі намагаються для дітей створити новорічний настрій, воно все одно залишає слід на дітях. І дома створюється щось, і в школі теж, певні майстер-класи проводять».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські надзвичайники врятували двох лебедів

Діти висловили свої побажання, чого вони очікують від зимових свят.

«Мирного неба і щоб військові повернулись.

Цукерки та іграшки».

«Я чекаю на свій день народження і чекаю на подарунки».

«Хочу, щоб війна закінчилася».

«Цукерки».

«Аскорбінкиз неба».

«Лего».

«Не знаю. – А чекаєш Новий рік? – Так».

Попри всі випробування, які переживає український народ, ворог не зможе позбавити нас віри у світле майбутнє.

«Світло завжди перемагає темряву, в таких подіях невеликих, в увазі дуже багато є того емоційного позитиву, якого потребують сьогодні всі»,- Олександр Шевчук – начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button