Суспільство (відео)

Волонтерська толока на Ремзаводі (Відео)

Волонтерський хаб замість закинутого ангара власними силами створила команда чернігівських волонтерів. Зараз триває завершальний етап робіт перед відкриттям – толока.

«Тут було дуже багато сміття. Довелося просити техніку, трактори, щоб допомогли прибрати, територію зрівняти. А далі ми вже своїми силами прибирали. І зараз продовжуємо облагороджувати територію», — Дмитро Онос – представник ГО «Активне суспільство України».

Кілька місяців команда волонтерів і небайдужих містян не покладаючи рук працювала, аби створити новий у Чернігові простір – волонтерський хаб. Цього ж разу зібралися на спільне фінальне прибирання, аби завершити розпочату роботу на території.

«Взагалі ми працюємо тут приблизно три місяці: усе ремонтуємо, будуємо, все, що ви бачите. А сьогодні фінальний день, не можна було не прийти наприкінці того, задля чого йшли до цієї точки», — Катерина Попруга – волонтерка.

Пані Анжела – волонтерка. Зараз вона активно співпрацює з засновниками хабу, аби пізніше на його основі створити простір для жінок. Зізнається, буквально кілька тижнів тому на цьому місці була пустка.

«Навіть тиждень тому там не було плитки, не було так прибрано навколо. І я тепер вірю, що навіть ті приміщення, які ми для себе плануємо, вони ще без ремонту, коли я вперше туди зайшла, мені здавалося, що там неможливо щось зробити, а зараз я знаю, що це можна зробити», — Анжела Мойсеєнко – голова правління ГО «БО Чернігівська мережа».

5 квітня заплановане офіційне відкриття волонтерського хабу в Чернігові. Після нього роботи з облаштування продовжаться, утім, простір уже прийматиме гостей.

«Робимо завершальний етап нашої підготовки до відкриття волонтерського хабу. Це толока, прибираємо територію і сьогодні плануємо тут робити відкриття», — Дмитро Онос – представник ГО «Активне суспільство України».

«Разом – ми сила» – відомий вислів, який у життя втілюють чернігівські волонтери. 

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button