Суспільство (відео)

На Чернігівщині зросла кількість пожеж через влучення блискавки (Відео)

Україною прокотилася негода.

Буревій днями трощив будинки, ламав дерева.

Стрічки новин жахають інформацією про загибель людей від блискавки. Зокрема, на Харківщині під час грози вбило 20-річного хлопця. А у Росії блискавка влучила в чоловіка, який розмовляв по мобільному телефону.

Чернігівщину лихо оминуло. Але рятувальники констатують невтішну та загрозливу тенденцію. Розряди блискавки дедалі частіше призводять до пожеж: горять оселі, гаражі та сараї. Тому варто знати, як убезпечитися від блискавки.

— Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, то кількість пожеж зросла. Торік було 5,  цьоріч — уже 8. На щастя, люди не постраждали. Пожежі сталися в житловому секторі. Небезпека блискавки полягає у високій температурі. Повітря в каналі блискавки розжарюється до 30 тисяч градусів за Цельсієм.

Треба пам’ятати про заходи безпеки. Удома треба закривати всі вікна і вимкнути електроприлади. Зараз усі мають мобільні телефони. Під час грози їх треба вимикати, бо вони притягують розряд блискавки.

Треба уникати дерев-одинаків. Якщо це відкрита територія, то необхідно знайти заглиблення і там сховатися. Щороку від ударів блискавки гине майже 3 тисячі людей, — розповів Євгеній Дубина, речник УДСНС в області.

Ще статті по темі

Back to top button